Chystají tři pohřby. O sirotky se postarají prarodiče | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Chystají tři pohřby. O sirotky se postarají prarodiče

V tomto autě zahynuli čtyři lidé.
V tomto autě zahynuli čtyři lidé. (pro Aha! – Miloš Bláha)

DOBŘANY – Příliš těžká noha na pedálu plynu nejspíše může za strašlivou tragédii, která otřásla Dobřany na jihu Plzeňska. Při nehodě na silnici poblíž Třemošné zemřeli hned tři obyvatelé městečka. Neštěstí postihlo dvě rodiny žijící v bytovkách uprostřed Dobřan, zemřeli dva dospělí a kamarád (17) jejich syna. Ten jako jediný přežil strašlivou havárii terénního Mitsubishi.

„Šlo o rodinu známého sokolníka Ivo Bakaly z Dobřan. Rodiče jeli se synem a jeho kamarádem z rodičovského sdružení v Kralovicích, kam kluci chodili na střední zemědělskou,“ popisuje rodinný přítel mrtvých.

„Nikdo nechápe, co se přesně stalo. Trasu z Kralovic do Dobřan dobře znali, jeli ji už mnohokrát. Prý snad předjížděli v nebezpečném úseku u Třemošné jiné auto, jejich vůz zřejmě škrtnul o krajnici nebo dostal smyk. Vyletěl ze zatáčky, kde už zahynulo několik lidí, několikrát se převrátil a řítil se přímo proti stromu. Ručička tachometru se v okamžiku nárazu zastavila na čísle 170. Těla všech tří mrtvých ležela desítky metrů od zdemolovaného vraku,“ říká známý rodiny.

Podle něj se Bakala spoléhal na to, že jede po známé cestě a nemůže ho nic překvapit. Milovník terénních aut se silnými motory ale zřejmě přecenil své řidičské schopnosti. „Zničil tak svým dětem život, udělal z nich sirotky, kteří se nebudou moci podívat do očí rodičům mrtvého kamaráda...“

Chlapec (16), který vyvázl jen s lehčími zraněními a jeho stav se v nemocnici rychle zlepšuje, ještě netuší, že jeho rodiče a kamarád jsou mrtví. Lékaři podle zdroje z fakultní nemocnice v Plzni prý ještě nenašli sílu hochovi strašlivou zprávu říct. O tragédii už ale ví jeho sestra (12). Sirotky budou nejspíš vychovávat prarodiče.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.