Tragédie bezdomovců: Vylezli z úkrytu a zabilo je auto! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tragédie bezdomovců: Vylezli z úkrytu a zabilo je auto!

V těchto místech vůz muže a ženu srazil.
V těchto místech vůz muže a ženu srazil. (Aha! – Alexander Malachovský)

KOJETICE – Dva bezdomovce zabil včera ráno poblíž vesnice Kojetice u Neratovic řidič zlaté Hondy CRV. Šofér jel brzy ráno z Mělníka do Prahy a na neosvětlené silnici si nevšiml dvou postav. Bezvládné tělo bezdomovce (66) zůstalo ležet na vozovce, tělo jeho družky (40) odmrštil náraz až do dvanáct metrů vzdáleného pole.

Na frekventované silnici se jezdí často velmi rychle. Brzdná dráha hondy měřila dokonce třicet metrů. Řidič ale neměl možnost střetu zabránit, bezdomovci byli zřejmě opilí a vyšli na vozovku z příkopu. Podél rušné silnice č. I/9 totiž vede teplovod, pod jehož trubkami bezdomovci nocují. „Je celkem časté, že tu přespávají, zejména pak v zimě. Okolí těch trubek je totiž velmi teplé,“ potvrzuje informaci jedna z místních obyvatelek Petra Kalinová.

Řidič do příjezdu záchranářů poskytoval první pomoc, ale marně. Při pátrání po dokladech bezdomovce policisté prohledávali okolí a narazili na tělo ženy, té už také nebylo pomoci. „U řidiče byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem,“ uvedla mluvčí policie Prahavenkov, Jana Žďárská.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.