Popralo se 150 školáků! Měli i nože a plynovou pistoli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Popralo se 150 školáků! Měli i nože a plynovou pistoli

 (pro Aha! – Karel Srb)

BÍLINA – Netradičním způsobem se rozhodla skoncovat skupina deváťáků se šikanou ze strany svých spolužáků. Do bitky před obchodním centrem v Bílině se nakonec zapojilo sto padesát dětí ze dvou základních škol.

Když policisté dorazili na místo, nevěřili vlastním očím. „Zahnali jsme jeden hlouček rváčů, o ulici dál se ale prali další. Na nic nereagovali, už jsem uvažoval, že zavolám hasiče s vodním dělem,“ popsal situaci ředitel městských policistů Karel Obracaník. Výtečníky se podařilo uklidnit až zhruba za dvě hodiny, několik jich utrpělo odřeniny a šrámy.

Jak se Aha! podařilo zjistit, tvrdou bitkou se někteří ze žáků rozhodli skoncovat s terorem, který proti nim rozpoutala skupina záškoláků. Proti školákům byli muži zákona bezmocní. „Kvůli jejich věku jsme nemohli použít žádné donucovací prostředky, ani bez rodičů sepsat výpověď,“ postěžoval si Obracaník. Podle strážníků měli školáci u sebe i nože a plynovou pistoli.

Vyprovokovali nás, tvrdí jeden z bitkařů!
Petr R., žák 9. třídy bílinské školy, byl jedním z aktérů bitky. Podle něj vše vyprovokovalo několik záškoláků. „Je to divná parta, nechodí pořádně do školy, a pokud ano, jen nás šikanují. Vyhrožují nám, že na nás pošlou pitbula, když jim třeba nenapíšeme úkoly,“ řekl Petr. Podle něj však později rvačka přerostla ve vyřizování účtů mezi dvěma znepřátelenými školami.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.