Malá Štěpánka (2) Utekla opilé mámě.Ta vesele chlastala dál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Malá Štěpánka (2) Utekla opilé mámě.Ta vesele chlastala dál!

Holčičku zachránili městští policisté.
Holčičku zachránili městští policisté. (pro Aha! – MP Most)

MOST – To je ale krkavčí matka! Zatímco popíjela pivo u stánku, její dcerka Štěpánka (2) se toulala ulicemi Mostu. Bez dozoru, mezi auty a v okolí rušné silnice! Došla až do ulice Maxe Švabinského, 300 metrů od místa, kde se její máma opíjela!

„Malou holčičku našel v půl čtvrté odpoledne místní občan, který nebyl lhostejný a zavolal na tísňovou linku 156. S holčičkou počkal na příjezd městských strážníků,“ uvedl mluvčí mostecké městské policie Luboš Trojna.

Strážníci vzali Štěpánku k sobě na strážnici a začali pátrat po rodičích. „Holčička si zatím u nás hrála. Strážníci jsou taky tátové od rodin, takže si věděli rady. A pastelky a papír se u nás také najdou,“ dodává Trojna.

Dívenka si prý také se zájmem prohlédla »haďárnu«. To je místnost, ve které se městská policie stará o hady, které odchytí v rámci služby. Matku dvouleté holčičky našli strážníci asi po hodině pátrání. „Byla nalezena její známou, kterou strážníci zjistili a požádali o součinnost,“ upřesňuje mluvčí.

Podle výpovědi matky, která po celou dobu v klidu popíjela u stánku v mostecké ulici ČSM, požádala nějaké dítě, aby na její holčičku dohlédlo. „Vzhledem k příznakům podnapilosti a dalším okolnostem se její chování jeví jednoznačně nezodpovědné,“ dodává Luboš Trojna.

Matka je podezřelá, že zanedbala povinnou péči a strážníci vše oznámili magistrátním úředníkům, kteří se zabývají ochranou dětí. Sociální pracovníci nyní prošetří stav v rodině.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.