Nemocnice fasují náramky! Pacienty začali kroužkovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nemocnice fasují náramky! Pacienty začali kroužkovat!

Pacient Jiří Jindra dostal včera v plzeňské nemocnici slušivý náramek s čárovým kódem.
Pacient Jiří Jindra dostal včera v plzeňské nemocnici slušivý náramek s čárovým kódem. (pro Aha! – Tomáš Štěrba)

PLZEŇ – Pacienti Fakultní nemocnice v Plzni dostávají nově náramky! Jsou na nich jejich jména, identifi kační čísla a čárové kódy. Zdravotníci tak budou moci čtečkou okamžitě o pacientovi zjistit všechny potřebné informace. Náramky se budou na doporučení ministerstva zdravotnictví postupně zavádět ve všech nemocnicích v Česku.

Pacienti dostanou náramek okamžitě při hospitalizaci a budou ho mít po celou dobu pobytu v nemocnici. „Nemocnice má propracovaný počítačový zdravotnický informační systém, do kterého se personál dostane díky čárovému kódu na náramku. Bude tak možné také evidovat přístroje využívané při léčbě a diagnostice,“ vypočítává mluvčí plzeňské fakultní nemocnice Renata Jenšíková.

„Je to dobrá věc. Když budou třeba pacienti hledat své oddělení, můžeme je hned nasměrovat. Díky čtečce zjistíme, kde pacient leží,“ vysvětluje vrchní sestra Fakultní nemocnice v Plzni Jiřina Šmídová.

Svůj náramek dostal také pacient Jiří Jindra. „Mně o tom říkala známá, tak jsem trochu věděl, o co jde, jinak bych byl asi překvapený. Myslím, že je to dobré. Například, když běháte po různých vyšetřeních. Už se mi stalo, že se sešli dva lidé se stejným jménem a byli objednáni na jiná vyšetření. Náramek by mohl sloužit ke snadné kontrole,“ svěřil se Jiří Jindra.

Kroužkování pacientům většinou nevadí, řada z nich je ale překvapena. „To jsou novoty. Jsem okroužkovanej jako poštovní holub. Když to ale musí být, tak se nedá nic dělat,“ usmívá se Miloš Přemysl

Jak se značí v nemocnici pacienti

  • Zelený náramek – dospělí i děti
  • Růžový náramek – nově narozená děvčátka
  • Modrý náramek – nově narození chlapci
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.