Dívka (17): Málem okradla postižené děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dívka (17): Málem okradla postižené děti!

Policejní kamera zastihla studenty, jak se pokoušejí dostat do zapečetěné kasičky.
Policejní kamera zastihla studenty, jak se pokoušejí dostat do zapečetěné kasičky. (pro Aha! – MP Štětí)

ŠTĚTÍ – Veliká ostuda! Dívku (17), která se snažila vykrást sbírkovou pokladničku, zadrželi strážníci ve Štětí. Přistihli a vyfotografovali ji ve chvíli, kdy se pokoušela odcizit peníze ze zapečetěného kontejneru přes vstupní otvor.

„Dívka čelí důvodnému podezření z pokusu krádeže. Toho se dopustila v přítomnosti dalších tří přihlížejících studentů pověřených vybíráním finančních příspěvků od občanů pod záštitou Společnosti DUHA. Příspěvky byly určeny Nadaci pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov,“ upřesnil ředitel městské policie ve Štětí Jiří Hykl. Policie věc řeší jako přestupek.

„Mně je líto postižených dětí, kterým jsou peníze určeny. Lituji ale i školu a domov mládeže ve Štětí, kam přistižená dívka chodila,“ uvedla předsedkyně správní rady Společnosti Duha Jana Poulová. Podle té však podobné věci nelze vyloučit. „Už jsme měli případ v Praze, kdy si dívky vytiskly průkazky z internetu a vybíraly od lidí peníze,“ uvedla Poulová.

Společnost Duha má nad sbírkou kontrolu. „Studenti dostávají určitý počet samolepek v hodnotě třicet korun. Jestliže jich sto prodají, musí odevzdat tři tisíce korun. Bez kontroly by to samozřejmě nešlo,“ dodala Poulová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.