Zemřely kvůli bezdomovci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zemřely kvůli bezdomovci

Holčička (†3) spadla do řeky, matka (†47) se vrhla za ní. Proboha, proč jen se to muselo stát! Měla to být příjemná velikonoční procházka. Z pětičlenné rodiny se z ní vrátili jen otec a dvě děti…

Holčička (†3) spadla do řeky, matka (†47) se vrhla za ní

PLZEŇ – Proboha, proč jen se to muselo stát! Měla to být příjemná velikonoční procházka. Z pětičlenné rodiny se z ní vrátili jen otec a dvě děti… Rodiče tří malých dětí chtěli pomoci opilému bezdomovci u řeky Radbuzy pod přehradou České údolí. Nejmladší dcerku měl hlídat jiný bezdomovec, ale neuhlídal ji. Spadla do rozbouřené řeky, na pomoc se za ní okamžitě vrhla sedmačtyřicetiletá maminka. Ani jedna se už nevynořila živá!

„Tatínku, ať se vrátí maminka. Proč není doma?“ Takové otázky pokládají děti otci, který v sobotu přišel o dceru a manželku. Důvod? Jeho milovaná žena chtěla pomoct opilému bezdomovci a spolu s dcerou se utopily. Pro bezmocného muže se změnil celý život, velikonoční svátky pro něj navždy zůstanou symbolem smrti a bolestné ztráty. „Hlídal jsem další dvě děti, nemohl jsem je opustit,“ popisoval policistům chvíli po tragédii plačící otec.

Malá holčička spadla do vody asi půl kilometru pod přehradou nedaleko lávky pro cyklisty, matka za dítětem skočila a snažila se je vytáhnout. Obě však strhl silný proud a odnesl. „Dítě odnesl proud několik kilometrů od místa neštěstí, tělo objevil ve vodě náhodný chodec u tenisových kurtů v Doudlevcích,“ řekla policejní mluvčí Jolana Číhová.

Pro muže ale tímto tragédie nekončí, pochovat zatím může jen tělo své dcerky. Matku ani po třídenním pátrání hasiči a policisté nenašli. „Pátrání po matce jsme ukončili, i přesto, že byla hladina Radbuzy snižována, stále je v ní silný proud a potápěči nemohou hledat tělo ženy kvůli zakalené vodě, bohužel musíme čekat až se vynoří,“ řekl k tragédii tiskový mluvčí plzeňských hasičů František Vaško.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.