Sandře (6) zbývá rok života! Chcete pomoct? Poradíme jak! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Sandře (6) zbývá rok života! Chcete pomoct? Poradíme jak!

Malá Sandra podstupuje kvůli nemoci chemoterapii. Dříve ráda malovala obrázky, dnes nemá na nic pomyšlení.
Malá Sandra podstupuje kvůli nemoci chemoterapii. Dříve ráda malovala obrázky, dnes nemá na nic pomyšlení. (Foto Aha! – Martin Hurda)

Je jí teprve 6 let, v září měla jít poprvé do školy. Lékaři ale rodičům malé Sandry Preiszové z Věstínku na Vysočině řekli, že bude žít asi už jen rok... Onemocněla rakovinou jater, v březnu podstoupila transplantaci, která ji měla zachránit. Jenže silně agresivní nádor se vrátil...

Na nemoc se přišlo loni v říjnu ve chvíli, kdy jí praskl v játrech 13 cm velký nádor. Játra kvůli němu měla Sandra třikrát větší. Naštěstí se v březnu našel dárce a holčička podstoupila transplantaci. „Až po roce se ukáže, zda byl odstraněn nádor beze zbytku a nehrozí návrat,“ řekl tehdy operatér Libor Janoušek.

Znovu nádor I když měla Sandra 90procentní šanci na uzdravení a normální život, nezadařilo se. „Sandře se nádor vrátil přes jaterní žílu a metastázoval navíc do plic a mozku," popsala zkroušeně matka Bohdana (40). Holčička ihned šla na chemoterapii, jenže začala z ní zvracet, měla průjem a chytla angínu s mononukleózou.

Snad rok Po vyléčení nyní nastoupila znovu chemoterapii kombinovanou s biologickou léčbou. „Paní primářka říkala, že musíme experimentovat a zkusit tu léčbu. 112 tabletek stojí přes 70 tisíc a měly by zastavit růst nádorů. Sandra by tak mohla žít ještě rok, při zázraku snad déle," plakala maminka.

Rodině ještě nedávno kvůli dluhům hrozila exekuce, té se dokázala zbavit. Přesto ji léčba Sandry a nutnost se o ni 24 hodin denně starat vyčerpává nejen psychicky, ale i finančně.

Chcete pomoct?

Můžete volat na číslo: 603 250 887

Autor:  et

Přečtěte si
55alias
1. 9. 2015 • 10:17

Takto přispívají Nadační fondy Štastná hvězda a Naděje pro Tebe (viz Internet) Pomoc na sebe nenechala dlouho čekat a 4. 3. 2015 rodinu navštívila paní Skovajsová a dovezla jí nákup – drogerii, hygienické potřeby, čistící prostředky, ovoce a zeleninu, maso, potraviny a finanční hotovost – proplacení pohonných hmot. Za nadační fond Naděje pro Tebe byla zajištěna tato pomoc – nákup masa a proplacení mimořádných výdajů rodině – oprava vody.

goldsteinicik
9. 8. 2015 • 07:50

Zřejmě jste chtěla říct, že už se rodina zbavila některých dluhů...to možná ano, ale rozhodně to nebylo jejich přičiněním, vyžebrali si na to prostřednictvím své nemocné dcery. Jak tady psal/a bac bum bac už si chtěli dělat další dluhy-půjčka od obce kde žijí, hlasovalo 5 členů zastupitelstva všichni proti...to už o něčem svědčí. Asi jste to samé... zadlužená lůza s nataženou dlaní.

samasebou
9. 8. 2015 • 01:35

.. Tvá přezdívka mluví za tebe. myslíš že to někoho zajímá, co ty sem napíšeš?

samasebou
9. 8. 2015 • 01:22

no to se mi snad jen zdá. vy musíte mít komentář ke všemu co jsem zjistil. píšete snad všude a to jen samý negativizmus. asi jste jen moc neštastný člověk kterému se stala křivda. je mi vás moc líto. Tu rodinu ani neznáte a jen se oháníte fakty které se už nezakládají na pravdě. Vy snad už neumíte dělat nic jiného než sedět u počitače a babrat se v cizích věcech. jestli to nevíte tak jisté věci v počítačové síti se obnovují s hodně velkou prodlevou. jděte někam a s bohem.....

samasebou
9. 8. 2015 • 01:03

je vidět podle toho co jste napsal že celé vaše zastupitelstvo patří někam a brzo si vykoleduje jen a jen problémy. gratuluji vám....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.