Jarní nadílka: 14 malých jezevčíků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jarní nadílka: 14 malých jezevčíků!

Šteňátka o mateřské mléko tvrdě bojují.
Šteňátka o mateřské mléko tvrdě bojují. (pro Aha!: Petr Smetana)

LITOMĚŘICE – Nadílkou čtrnácti roztomilých jezevčíků se může pochlubit chovatelka Ivana Procházková z Litoměřic. „V březnovém očekávání byly čtyři z našich fenek. První porod jsme měli 8. března a pak do týdne porodily i další tři fenky,“ říká Ivana Procházková.

Nadílkou čtrnácti roztomilých jezevčíků se může pochlubit chovatelka Ivana Procházková z Litoměřic. „V březnovém očekávání byly čtyři z našich fenek. První porod jsme měli 8. března a pak do týdne porodily i další tři fenky,“ říká Ivana Procházková.

Jezevčí maminky se o všechny ratolesti vzorně starají a pejsci nyní hodně jí a spí. „Zatím stačí mateřské mléko, už od příštího týdne je však začneme přikrmovat krupicovou kaší. Tu mají nejraději,“ říká chovatelka. Fenky si pak nejvíce pochutnají na energetických granulích.

Každá z rodinek má vlastní ohrádku, aby se pejsci nevydávali na žádné výpravy. O jezevčíky je velký zájem a už dnes odchází sedmitýdenní štěně z předchozího vrhu k novému páníčkovi, ti mladší si musejí ještě počkat. „Noví majitelé si je většinou odebírají v sedmém týdnu, kdy už pejsci všechno umí,“ dodává Ivana Procházková.

Jezevčík je původně německé plemeno, které se rozšířilo do celého světa. Zpočátku lovecký pes je dnes oblíbeným společníkem a domácím mazlíčkem. Pro malou velikost, nenáročnost a přizpůsobivou povahu je vhodný i k dětem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.