Zdivočelá Matylda je horší než Islámský stát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zdivočelá Matylda je horší než Islámský stát!

Veterinář se také několikrát pokoušel kravku uspat, ale uspávací prostředek prý zví ře jen rozveselil...
Veterinář se také několikrát pokoušel kravku uspat, ale uspávací prostředek prý zví ře jen rozveselil... (EPA, ara)

Islámští hrdlořezové? Všeho schopní uprchlíci? Lstiví pašeráci cigaret? Kdepak, na pomezí Česka a Polska na Jesenicku dva roky terorizovala obyvatele zdivočelá kráva Matylda, která utekla z pastvy. Agresivní přežvýkavec mezi polským Zlotým Stokem a českou Bílou Vodou ničil pole a nervy místním zemědělcům.

Polský farmář si v roce 2013 koupil kravku Matyldu, která se poté celé dva roky toulala v lesích a systematicky ničila majetek místních rolníků. Zemědělci si se zdivočelou krávou nevěděli rady, ale nikdo ji nedokázal chytit. Teprve před pár dny uspěl místní rančer pan Leszek. Nejdřív se marně snažil chytit Madyldu do lasa, když recept z klasického westernu selhal, vsadil na její chuťové buňky. Mlsné krávě vozil tak dlouho sůl, jablka a zelí, až se nakonec nechala ochočit, zajmout a odvést na ranč. Tam nyní vyčkává na zápis do registru. Po svém útěku v roce 2013 totiž přestala úředně existovat.

 

Když Matylda před dvěma lety utekla z pastvy do hor, společnost jí dělalo telátko. To ale drsné podmínky nepřežilo. Ani Matylda nevyvázla z lesního života bez šrámu. Poranila ji oka, která na ni zřejmě líčili farmáři, protože myslivci ji nesměli zastřelit. Veterinář se také několikrát pokoušel kravku uspat, ale uspávací prostředek prý zví ře jen rozveselil...

Autor:  ČTK,jad

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.