Premiér Topolánek: Těžká nemoc? Proboha, ztrácí paměť! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Premiér Topolánek: Těžká nemoc? Proboha, ztrácí paměť!

Premiér v Gymnáziu Jana Nerudy odpovídal studentům na otázky. Žáci se divili jeho špatné paměti.
Premiér v Gymnáziu Jana Nerudy odpovídal studentům na otázky. Žáci se divili jeho špatné paměti.

PRAHA – Premiér Mirek Topolánek (ODS) včera navštívil pražské Gymnázium Jana Nerudy. Učitele a žáky v debatě šokoval svou špatnou pamětí.


Nepamatoval si totiž, ani na jakém divadelním představení byl večer předtím se svou dcerou Janou (23), jakou knihu naposledy přečetl, či jakou hudbu naposledy poslouchal! Proboha, není předseda vlády vážně nemocný? Záhadná choroba by také možná vysvětlovala jeho výstřelky z poslední doby…

Ředitel školy a jeho zástupci slavnostně přivítali premiéra za znění dechovky místního školního orchestru. Pár minut před osmou hodinou pak navštívil sborovnu, kde místním kantorům popřál všechno nejlepší ke Dni učitelů. Uklidnil je také, že zprávy o plošném propouštění 20 000 učitelů, které se objevily v médiích, byly zavádějící: „Budou se snižovat stavy tam, kde nejsou děti, ale jinak si myslím, že to je nesmysl. Budou se snižovat úředníci, ne kantoři.“ Učitelé ale začali po chvíli jeho projevu netrpělivě přešlapovat, chtěli už jít učit. A pan premiér je evidentně zdržoval. Proto se raději přesunul do auly, kde na něj čekali studenti vyšších ročníků.

„Už je to 25 let, co jsem stál za katedrou střední školy, kde jsem vyučoval jako »extrémista« (mínil externista),“ uvítal studenty. Následovaly premiérské rady o tom, jak je studium v životě důležité a že by studenti měli pokračovat se studiem na vysoké škole. „Přesně tohle poslouchám doma taky,“ ušklíbl se jeden ze studentů. Pak přišel prostor pro dotazy žáků. Zajímalo je třeba, zda ODS podpoří Václava Klause v prezidentské volbě – premiér je ujistil, že ano.

Po několika málo otázkách ale Topolánek debatu utnul a chvatně se rozloučil s ředitelem školy. Bodyguardi mu rozrazili cestu a z gymnázia vysloveně utekl. Zřejmě se chtěl vyhnout otázkám žurnalistů, které zajímalo vysvětlení jeho posledních excesů. Nejprve v pondělí v esemesce jednomu novináři použil nacistické heslo »Es kommt der Tag…« (»Přijde den...«, kvůli tomu ho včera šéf ČSSD Jiří Paroubek nařkl z propagace nacismu), v úterý večer poslal zase do pr… skupinu žurnalistů, když na něj čekali před jeho schůzkou s Jiřím Čunkem. Že by zaúřadovala jakási podivná nemoc, kvůli které panu premiérovi také vypadává paměť? Nebo se jen jedná o přepracování z poslední doby a strach o miminko, které čeká s Lucií Talmanovou?

PS: Nejde o žádný ironický útok na pana premiéra. Deník Aha! má skutečně o bodrého Mirka z Valašska strach. S žádným jiným předsedou vlády jsme si totiž ještě neužili tolik legrace…

Premiérovy odpovědi studentům

> Kdy jste byl naposledy v divadle?
„V divadle jsem byl v úterý, na dobré hře, ale nevím, jak se jmenovala. Hrál tam Prachař a byla to nějaká »one man show«.“

> Jakou knihu jste naposledy přečetl?
„Knihu o ženách vězněných komunistickým režimem, ale název knihy ani autora si nemůžu vzpomenout.“

> Jakou hudbu jste si naposledy poslechl?
„Minulý týden jsem si do svého přehrávače nahrál tři nové desky, ale jaké, to si pro změnu nemohu vzpomenout.“


Autor: (bem)
Foto Aha!: Martin Přibyl

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.