Albánská policie zatkla vraha dvou českých turistů! Známe motiv hrůzného činu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Albánská policie zatkla vraha dvou českých turistů! Známe motiv hrůzného činu...

Pár v Albánii obdivoval přírodu.
Pár v Albánii obdivoval přírodu. (Foto Nedělní Aha!: K. Moravcová, Facebook)

Albánská policie zadržela údajného vraha dvou českých turistů. Informaci albánských médií ČTK potvrdila konzulka z českého velvyslanectví v Tiraně Radka Calábková, podle níž byl případ pro albánské vyšetřovatele absolutní prioritou. Podezřelý, dvacetiletý mladík s kriminální minulostí, se podle albánských médií nyní nachází na policejní stanice ve městě Škodra, v jehož blízkosti se vražda v pátek večer stala.

"Policie tohoto podezřelého vytipovala jako možného pachatele," řekla ČTK Calábková. Policisté mají podle ní poměrně silné indicie, že podezřelý tento trestný čin spáchal. Policie přišla na mladíka porovnáním stop, které zanechal v autě zavražděných. Motivem vraždy byla údajně krádež auta. Ve vesnici Grudë, kde se mladík v jednom z domů skrýval, bylo asi 350 policistů, včetně příslušníků speciálních jednotek. Na místě byl též policejní vyjednavač, který se podle webu listu Shqiptarja snažil mladíka přimět, aby se policistům vzdal.

Mladík pocházející z vesnice nedaleko města Škodra byl dříve odsouzen za loupež z roku 2010, při které zemřelo dítě. Čin spáchal ve věku 14 let spolu se svými dalšími bratry. Ve vězení strávil pět let. Albánská média uvádějí, že údajný vrah se objevuje na fotografiích zavražděné dvojice, takže je zřejmé, že se s ní znal.

Sedmadvacetiletý hasič z Plzeňska a jeho šestatřicetiletá partnerka byli v pátek zastřeleni ve svém autě na silnici v horské oblasti. Výsledky pitvy, o kterých v sobotu informoval web Shqiptarja, údajně ukázaly, že Češi byli z blízkosti střeleni do hlavy. Střelba se patrně odehrála za jízdy, když muž řídil a žena seděla vepředu na místě spolujezdce. Auto pak prý bouralo po nekontrolované jízdě, přičemž útočník byl zraněn. Dokázal ale ještě rozbít sklo a z vozu se dostat.

Horská divočina v okolí Theth, kde skalní vrcholy dosahují výšky až 2400 metrů, je oblíbenou destinací pro turisty ze západní a střední Evropy, zejména pak z České republiky. Od cest do těchto míst je neodrazuje ani to, že v této oblasti v roce 2001 zmizeli tři čeští studenti.



Přečtěte si
asiblazen
7. 7. 2015 • 00:25

do těchhle oblastí se nedá jet jak na safari do HK Naivita a lehkovážnost, škoda životů....

-bello-
5. 7. 2015 • 22:54

To je bezvadný, nenahlásila jsem chybu a přesto ihned zmizelo, že " afghánská média uvádí ." A potom, že ty komenty nikdo z hlídačů textů nečte!

-bello-
5. 7. 2015 • 22:00

Hlavně , že o tom psala afghánská média

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.