Uhořelá učitelka a maturant (†18) na školním výletě: Úřad tvrdí, že chata neměla kolaudaci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Uhořelá učitelka a maturant (†18) na školním výletě: Úřad tvrdí, že chata neměla kolaudaci!

Požár napáchal škodu za 4,5 milionu.
Požár napáchal škodu za 4,5 milionu. (Foto: ČTK)

Muselo se to stát?! Rekreační chata na Mladoboleslavsku, ve které minulý týden uhořela učitelka a maturant (†18), neměla kolaudaci. Tvrdí to místní stavební úřad. Jeho tvrzení zkoumá policie.

„Objekt zkolaudován opravdu nebyl, oni to teprve vyřizovali. Asi nikdo nepočítal s tím, že se něco takového stane,“ uvedla vedoucí stavebního úřadu v Kněžmostě Marie Koudelová. Podle ní tam ještě neměli ubytovávat. „V protokolu o ubytování bylo napsáno vše, co tam napsáno být mělo. O tom, že by chata nebyla zkolaudovaná, informace nemám. Všechno závisí na policejním vyšetřování,“ řekla včera Aha! ředitelka sklářské průmyslovky v Železném Brodě Zdeňka Laštovičková. A co na to majitelé chaty? „Probíhá vyšetřování, do jeho ukončení se nebudeme vyjadřovat,“ řekl správce objektu Radovan Hrdlička.

Obecné ohrožení

Policisté vyšetřují případ pro podezření z obecného ohrožení proti neznámému pachateli. V případě prokázání viny mu hrozí 2 až 8 let kriminálu.

Autor:  ČTK,jad

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.