Krvavá sobota na silnicích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Krvavá sobota na silnicích

Po střetu na Rychnovsku se »teréňák« převrátil na střechu. Náraz felicii odhodil mimo vozovku.
Po střetu na Rychnovsku se »teréňák« převrátil na střechu. Náraz felicii odhodil mimo vozovku. (pro Aha! – Jan Dušek)

PRAHA – Přišla sobota a na českých silnicích se strhl další krvavý masakr. Podle dopraváků za to může i počasí. „Řidiči nepřizpůsobí styl jízdy vozovce a pak to takhle dopadá,“ komentoval černou sobotu dopravní policista z Mladé Boleslavi. A znovu zbytečně umírali lidé…

Krvavá sobota začala již časně. V obci Bezděčín na Mladoboleslavsku se ve čtyři ráno srazila dodávka s mikrobusem. Řidič mikrobusu (24), který měl v krvi 1,5 promile, utrpěl jen lehčí zranění ucha. Jeho spolujezdec (47) ale na místě podlehl mnohočetným zraněním.

Další řidič (19) zemřel při nehodě v Kynšperku na Sokolovsku. Osobní automobil Ford zde ve vysoké rychlosti narazil do stromu a začal hořet.

V Kutné Hoře se zase čelně srazila dvě auta, jeden z řidičů (29) nehodu nepřežil. Na Příbramsku mezi obcemi Lhota u Příbrami a Obecnice 21letá řidička nezvládla řízení a vyjela z vozovky. Její spolujezdec utrpěl těžká zranění.

Další drama proběhlo dopoledne u Očelic na Rychnovsku. Opilý řidič (30) terénního vozu zcela zdemoloval vůz Škoda Felicia. Po nehodě bylo nutno osádku felicie vyprostit. Spolujezdec z terénního vozu utrpěl lehká zranění.

Češi ale včera umírali i na silnicích v cizině. Jeden život a čtyři zranění si vyžádala nehoda v dolnorakouském Melku. V havarovaném českém voze zahynul spolujezdec (46). Řidič (41) a tři děti obou mužů (14, 13 a 11) byli při nehodě zraněni. Na vině byl podle rakouských policistů český řidič, který nejspíše za volantem usnul a ve stokilometrové rychlosti narazil do nákladního vozu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.