Neštěstí pod panelákem! Na školáka (12) spadl balkon | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Neštěstí pod panelákem! Na školáka (12) spadl balkon

Na chlapce spadl kus betonu z desátého patra tohoto paneláku v Liberci.
Na chlapce spadl kus betonu z desátého patra tohoto paneláku v Liberci. (: TV Nova)

LIBEREC – Boj o život! V ten se proměnila včerejší cesta do školy pro chlapce (12) z Liberce. Spadl na něj kus balkonu z 10. patra paneláku. Dítě má vážné zranění hlavy.

Omítka s betonem o váze asi 20 kilogramů se uvolnila ze spodní hrany balkonu domu v liberecké Jáchymovské ulici, kterou právě procházel školák. Velký blok betonu mu spadl přímo na hlavu.

„Na místě mu jeden ze svědků poskytl první pomoc. V době, kdy nám případ nahlásili, byl chlapec v bezvědomí, ale po příjezdu lékaře se probral. Jevil známky vážného poranění hlavy,“ řekla mluvčí liberecké záchranné služby Kristýna Fejfarová.

Záchranáři chlapce okamžitě převezli do nemocnice a předali jej chirurgům na ambulanci. Ještě včera se chlapec podrobil náročné operaci.

„Znalec, který byl na místě, potvrdil, že omítka s betonem odpadla z důvodu špatného stavu panelového domu,“ řekla Aha! mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková s tím, že muži zákona začali okamžitě případ vyšetřovat. Za pomoci hasičů na výsuvné plošině policisté zjišťovali, zda kus betonu odpadl samovolně anebo při nějaké manipulaci další osoby.

Panelák, kolem kterého se teď liberečtí bojí chodit, pochází ze 70. let minulého století, celé sídliště vznikalo pro zaměstnance uranového průmyslu. Patří podnikateli Alexandru Kendíkovi, který vlastní v Liberci asi 1400 bytů. Policie teď bude soukromého vlastníka domu stíhat pro podezření ze spáchání nedbalostního trestného činu ublížení na zdraví.


24.3.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.