Papoušek vandal ničil hřbitov! Když ho strážníci chytili řekl: Ach jo... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Papoušek vandal ničil hřbitov! Když ho strážníci chytili řekl: Ach jo...

Papouška vandala zavřeli strážníci do klece.
Papouška vandala zavřeli strážníci do klece. (Foto: Městská policie Hradec Králové, google.cz/maps)

Tak takového vandala na hřbitově v Hradci Králové určitě ještě neměli! Byl opeřený, nejdříve skákal po hrobech, pak se vrhl na květinovou výzdobu a završil vše tím, že lidem nakukoval do tašek.

Na papouška, který byl tím vandalem, přitom upozornili sami návštěvníci královéhradeckého hřbitova v Kuklenách. Když na místo dorazili strážníci, dost se divili, papoušek totiž nedobrovolné zadržení okomentoval. „Přivolaný odchytář městské policie dovádějícího mluvícího opeřence odchytil a umístil do klece. Papoušek na to zareagoval slovy: Ach jo,“ popsala na webu mluvčí královéhradecké městské policie Eva Kněžourová.


Papoušek Žako se ale u mužů zákona dlouho neohřál. „Přihlásil se o něj pán z Pohřebačky. Prokázal podle některých znaků, že papoušek je skutečně jeho. Žako byl opravdu krásný a sympatický, povídal si i se strážníky. Majiteli určitě hodně chyběl,“ dodala mluvčí.

Víte, že papoušek šedý – žako (Psittacus erithacus) patří mezi nejoblíbenější papoušky pro svoji schopnost napodobovat zvuky a slova?

… byl jako domácí společník chován již před 4 000 lety? Na některých egyptských hieroglyfech jsou zobrazení krotcí papoušci.

…žaka vlastnil i anglický král Jindřich VIII.?

…v zajetí se žako dožívá až 50 let i více?

Za touhle zdí papoušek řádil.

Autor:  tho

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.