Matka zabila dceru (†1) a syna (†3) - Domem obchází hrůza | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Matka zabila dceru (†1) a syna (†3) - Domem obchází hrůza

Vstupní prostory domu se plní kyticemi, svíčkami i plyšáky. Růži tu položil také soused mrtvých dětí Ladislav Turek.
Vstupní prostory domu se plní kyticemi, svíčkami i plyšáky. Růži tu položil také soused mrtvých dětí Ladislav Turek. (Aha! – Martin Přibyl)

ÚSTÍ NAD LABEM – Velký smutek obchází sídliště Kamenný vrch v Ústí nad Labem. Vražda dvou malých dětí (†1 a †3), které v pondělí odpoledne zabila vlastní matka (27), se stala hlavním tématem dne. Lidé už začali do domu, kde se hrůzná událost odehrála, nosit květiny, svíčky i plyšová zvířátka.

Plyšáci za mrtvé děti!

Matka děti zavraždila v panelákovém bytě, kde žila s otcem a přítelem. Přesnou příčinu smrti její dcery (†1) a syna (†3) má stanovit až pitva, kterou patologové provedou nejspíše během dneška.

Na tělíčkách dětí se totiž nenašly žádné známky násilí, proto je možné, že děti žena otrávila například prášky nebo je udusila. Ani vražedný nástroj zatím nebyl nalezen. Důvody, proč matka své děti zabila, policie vyšetřuje. Podle některých informací byla žena narkomanka, to ale vylučují sousedé. „Znám ji přes dvacet let, drogy určitě nebrala. O děti se starala dobře a i rodina žila spokojeně. Během těhotenství jsem ji vídal pravidelně a na obě děti se moc těšila. Je to pro nás všechny šok,“ řekl Aha! soused Ladislav Turek, který stejně jako ostatní obyvatelé domu položil u vchodu do domu za mrtvé sourozence květinu.

Zavražděné děti podle něj objevil druh ženy, když se odpoledne vrátil domů z nákupu. Ten také ihned zalarmoval policii a záchranku, protože si žena svůj čin zřejmě uvědomila a neúspěšně se pokusila o sebevraždu. Proto musela být ošetřena v ústecké Masarykově nemocnici s řeznými poraněními na rukou.

Muži zákona poté ženu odvezli na psychiatrii, a včera ji obvinili z dvojnásobné vraždy. „Rodina se z činu zhroutila, všichni odjeli na chatu, nechtěli tady s nikým mluvit,“ doplnil soused.

Pokud soud shledá vražedkyni vinnou, hrozí jí 12 až 15 let vězení či výjimečný trest.


21.3.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.