Miminko (2) žije v kleci jako pes! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Miminko (2) žije v kleci jako pes!

Svět malé Mariany: staré hadry a rozbitá panenka, nikdo si s ní nehraje. Na svět se může dívat jen skrz mříže, jako zločinec nejtěžšího kalibru.
Svět malé Mariany: staré hadry a rozbitá panenka, nikdo si s ní nehraje. Na svět se může dívat jen skrz mříže, jako zločinec nejtěžšího kalibru.

BUKUREŠŤ – Maličká Mariana (2) z rumunské vesničky Horgesti prožila většinu ze svého krátkého života v kleci.

Maličká Mariana (2) z rumunské vesničky Horgesti prožila většinu ze svého krátkého života v kleci. Její svět je jen jeden metr čtvereční. Společnost jí dělá jedna rozbitá panenka a staré hadry. Nic víc. Jak svět pokračuje za špinavou dřevěnou mříží, nemá maličká dívka ponětí...

Mariana je nechtěné dítě. Její matka (17) se o ni nemá čas ani chuť starat, a tak ji hodila na krk dědečkovi (59). Jenže ten musí denně tvrdě pracovat, a aby byl od Mariany klid, postavil jí dřevěnou klec, kterou ještě svrchu opatřil pletivem. Malá Mariana tak má horší podmínky než králík. „Moje žena je mrtvá a ostatní z rodiny jsou alkoholici. Co jsem měl dělat? V kleci je alespoň v bezpečí,“ omlouvá se dědeček.

Klec může opustit jen několikrát za den, když si s ní dědeček hraje. Sousedé už informovali úřad péče o mládež. „Dědeček se o Marianu přece stará. Pravda, klec by mohl alespoň občas vyčistit,“ šokoval sousedy i novináře úředník Bogdan Panait.
A co na to, že její dítě je na tom hůř než pes, říká matka? „Můj otec se přece o dítě stará, v kleci je dost látek, takže se nenachladí. A bez drátěné mříže by mohla z klece vylézt…“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.