První fotografie monackých dvojčat na světě: no nejsou sladká? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

První fotografie monackých dvojčat na světě: no nejsou sladká?

Šťastní rodiče Albert a Charléne ukázali Gabriellu a Jacquese.
Šťastní rodiče Albert a Charléne ukázali Gabriellu a Jacquese. (Foto: Aha! - ara)

Francouzský časopis Paris Match dnes zveřejnil první fotografie dvojčat, která se nedávno narodila monackému knížecímu páru. Dcerku Gabriellu a synka Jacquesa představí rodiče podle listu osobně veřejnosti na náměstí paláce 7. ledna, kdy knížectví slaví státní svátek.

"Jsou nádherné, rozkošné, jsem do nich bláznivě zamilovaná," řekla týdeníku šťastná matka na okraj pózování před fotoaparáty v porodnici, odkud se s manželem hodlá přesunout na svátky konce roku domů do jejich paláce.

Holčička sice 10. prosince přišla na svět jako první, chlapeček se podle pravidel knížectví ale přesto stává dědicem trůnu. Je to poprvé v historii Monaka, které vzniklo už ve 13. století, aby se v knížecí rodině tohoto středomořského městského státu narodila dvojčata.

Šestapadesátiletý Albert II. a o dvacet let mladší bývalá reprezentantka Jihoafrické republiky v plavání Charlene Wittstocková se vzali před třemi lety. V Monaku šlo o první svatbu vládnoucího knížete od roku 1956, kdy se Albertův otec Rainier III. oženil s hollywoodskou herečkou Grace Kellyovou.

S tou je nová paní monackého knížecího paláce často srovnávána. Vysokou, štíhlou blondýnu Charlene, která není urozeného původu, už prý Monačané považují za důstojnou dědičku role Albertovy matky, kněžny Grace, která tragicky zahynula v roce 1982.

Šťastní rodiče Albert a Charléne ukázali Gabriellu a Jacquese.

Přečtěte si
jozefe
24. 12. 2014 • 16:03

Tu máme petorčata, ti Ti se budu houpat cely život z našich daní.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.