Krnáč o vraždě politika Housky: Zdálo se, že má strach! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Krnáč o vraždě politika Housky: Zdálo se, že má strach!

Michal K. se k vraždě politika přiznal.
Michal K. se k vraždě politika přiznal.  (Foto Aha! – Jana Ulrichová, ara)

Vraždu kontroverzního politika a podnikatele Romana Housky (51) začal včera projednávat ústecký soud. Bývalý voják Michal Krnáč (37), který se k ní policistům přiznal, ale nevypovídal. Mlčel po celou dobu jednání.

Soudce přečetl jeho předchozí výpověď na policii. Krnáč tam tvrdil, že Housku neznal, k jeho domu zabloudil. Chtěl se ho prý zeptat pouze na cestu, Houska ale na něj okamžitě začal ječet nadávky.

„Vtáhl hlavu mezi ramena, vypadalo to, jako by měl strach,“ četl soudce z jeho výpovědi. Krnáč chtěl prý politika napřed zastrašit paralyzérem. Houska pak prý sáhl do kapsy, obžalovaný se domníval, že pro nůž. Proto začal střílet. Politika popravil jednou ranou do břicha a třemi do hlavy. Pak prohledal jeho dům ve snaze najít ovládání od kamer.

Podle obžaloby se ale na vraždu připravoval. Houskovu rodinu sledoval, koupil si paralyzér a vetřel se k nim coby poslíček PPL.

Po vraždě opravoval dům

Michal Krnáč údajně uvažoval, že se sám přihlásí na policii. Pak ho ale napadlo zvelebit dům své těhotné přítelkyně, která s ním čekala dítě. Chtěl toho prý stihnout co nejvíc, než ho policie zatkne. Věděl, že na místě vraždy nechal paralyzér a že je jeho dopadení je jen otázkou času.

Autor: 

Přečtěte si
jity
4. 10. 2014 • 10:00

Souhlas, vždyť to přece řekla JUDr. Benešová, že vrah je jen konec článku na řetězu. Ten chlap se něčeho bojí proto nevypovídá a je to celé zamotané, kdo ví kolik lidí za tím je. Zkrátka mafiáni se občas vraždí, nebo objednají na někoho vraždu.

jarypadlo
4. 10. 2014 • 09:28

Kontroverzní podnikat a politik asi někoho o něco připravil,zákony na to nestačily a soudy nikoho nesoudily,tak možná oko za oko?Jak se dá dosáhnout práva? ten obviněný bude spíš oběť.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.