Tvarohové buchty podle Evy Holubové!
V poslední době dost zhubla, není to však kvůli tomu, že by byla špatná kuchařka. „Zbavila jsem se především svého obžerství, té rozežranosti z nudy či z rozpaků. Teď si každé jídlo víc vychutnávám, užívám,“ prozradila Holubová (57), která zvládne i tradiční české buchty.
POTŘEBUJETE:
- 1 kostku droždí
- 250 ml vlažného mléka
- 140 g másla
- 500 g polohrubé mouky
- sůl
- 60 g krupicového cukru
- 3 žloutky
- 1 vanilku
- nastrouhanou citronovou kůru
- rozpuštěné máslo na vymazání pekáče a potření buchet
Na náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- 60 – 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 lžíci rozinek namočených v rumu
Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Ve zbytku ohřátého mléka rozpustíme máslo. Do mísy nasypeme mouku se špetkou soli, přidáme zbytek cukru a žloutky, trochu vanilky a citronové kůry. Přilijeme ohřáté mléko s máslem a nakonec přidáme vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které lehce poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem.
Mezitím v míse utřeme tvaroh s cukrem a žloutky. Rozinky krátce namočíme v rumu, potom scedíme a přimícháme do tvarohu. Vykynuté těsto rozválíme, nakrájíme na čtverce, na které klademe náplň a tvoříme buchty. Ty dáme do pekáče vymazaného máslem, každou důkladně ze všech stran pomažeme máslem a nakonec buchty potřeme i shora. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 – 30 minut dozlatova.
Více receptů najdete ZDE!