POTŘEBUJETE:
1 kachnu
3 bobkové listy
9 kuliček nového koření
9 kuliček celého pepře
1 lžičku granulovaného česneku
2 lžíce soli
3 lžíce medu
1 lžíci sójové omáčky
kmín
5 cibulí
Kačenku rozporcujeme na 4 díly a dáme na hodinu vařit s bobkovým listem a celým kořením, česnekem a 1 oloupanou cibulí rozkrojenou na čtvrtiny. Zbylé cibule nakrájíme nadrobno. Po hodině vaření přeložíme porce kachny do pekáče a posypeme kmínem. Z vývaru, medu a sójové omáčky připravíme směs na potírání během další hodiny pečení. Kachnu podléváme zbylým vývarem, přeléváme medovým sosem, dokud se nedopeče dozlatova. Pečeme při teplotě 200°C . Jako přílohu podáváme bramborové nočky a červené zelí.