Krkovice se špenátem a cuketou podle Jany Remkové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 plátek vepřové krkovice bez kosti
sůl
mletý pepř
1 mražený listový špenát
½ cukety
grilovací koření
2 stroužky česneku
½ cibule
1 vejce
olej podle potřeby.
Plátek krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si do misky vložíme zmražené válečky špenátu a spaříme je horkou vodou z konvice. Ponecháme v misce cca 20 minut. Pak vodu slijeme, v kastrůlku si na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata a přidáme špenát. Chvíli jej obracíme vařečkou, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, vajíčko, necháme je srazit a odstavíme ze zdroje tepla.
Cuketu nakrájíme na 1 cm kolečka, osolíme je a okořeníme grilovacím kořením. Na pánvi pouze vymazané olejem ji z každé strany opečeme dorůžova. Do další pánve nalijeme trochu oleje, necháme ho dobře rozpálit a pak na něm opékáme krkovici z každé strany cca 4 minuty. Hotovou krkovici ještě na chvíli vložíme mezi dva talíře a necháme ji 5 minut odpočinout. Maso podáváme se špenátem a opečenou cuketou.
*
30 minut
*