Vepřové na pivu a šalvěji podle Ivany Černé!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
400 g vepřové krkovice
400 g vepřové kýty
2 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
šalvěj
150 – 200 ml světlého piva
mletou uzenou papriku
1 cibuli
kouřovou sůl
mletý pepř
1 cuketu
Oba druhy masa nakrájíme na plátky, po stranách nařízneme. Naložíme do marinády, kterou připravíme z oleje, piva, česneku, koření a šalvěje, nejlépe přes noc. Druhý den zprudka orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli, pak opečeme i maso a vše dáme do pekáčku. Pečeme pozvolna v rozehřáté troubě na cca 170 °C. V průběhu pečení podléváme marinádou, nakonec dáme maso dopéci na program oboustranný gril, na cca 8 - 10 minut. Když je maso téměř měkké, přidáme pár plátků cukety a podle potřeby dochutíme. Nezahušťujeme.
Podáváme s opečeným bramborem.
**
60 minut
***