Románek Veškrnové s Kaiserem: Kolik Dáše vydělala prsa? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Románek Veškrnové s Kaiserem: Kolik Dáše vydělala prsa?

Milostný pár tvořila dvojice Veškrnová Kaiser i mimo film.
Milostný pár tvořila dvojice Veškrnová Kaiser i mimo film. (Foto: Aha! - ara)

Snímek Můj hříšný muž natočený podle scénáře Haliny Pawlowské (59) a Milana Šteindlera (57), který jste měli možnost včera vidět na obrazovkách, měl být trhák. Příběh, který pojednává o ženě, která se marně snaží skloubit práci, starost o domácnost a výchovu dcery, ale u diváků na plné čáře propadl. A nepomohlo ani hvězdné herecké obsazení. Z dnešního pohledu je film zajímavý snad jen tím, že hlavní protagonisté spolu měli románek, přestože on byl ženatý a měl tříletou dceru!

Úlet na několik měsíců

Zatímco ve filmu Dagmar Veškrnová-Havlová (61) s Oldřichem Kaiserem (58) válčili a byli na kordy, ve skutečnosti měli k sobě blíž, než je zdrávo. V roce 1986 si spolu zahráli hned ve třech filmech. Kromě »Hříšného muže« ještě v Chobotnici z druhého patra a Velké filmové loupeži. Prostě se vyhledávali. „Bylo to veřejné tajemství. Ale netrvalo to nijak dlouho, jen pár měsíců,“ přiznal člověk, který se v osmdesátých letech pohyboval u filmu.
„O tom se snad nemluví. To není kolegiální,“ zachovala dekorum Květa Fialová (84), která ve filmu ztvárnila Kaiserovu maminku. V soukromí je přitom nejlepší kamarádkou jeho bývalé ženy herečky Nadi Konvalinkové (63). „Říkala jsem jí hned, jak jsem ho poprvé viděla, že to není mužskej pro ni. Nedala si říci,“ posteskla si Fialová. Vyhlášeného svůdce žen zkrátka dodnes nemusí, když se Konvalinková v roce 2005 rozvedla, tak jí ze srdce gratulovala!


Ráda se vystavovala…

Svým způsobem se k sobě hodili. Dagmar v té době byla pořádné »éro«, stejně jako Kaiser. Dokonce ani nahota jí nebyla cizí. V jedné milostné scéně dokonce odhalila celé své poprsí. „Ona jako každá ženská měla ráda korunky. Za tohle herečky dostávaly příplatek šest stovek, což v té době byly slušné peníze. Neměla se za co stydět, takže jí to vůbec nevadilo. Naopak bych řekl, že byla ráda,“ prozradil tehdejší spolupracovník u filmu. Svá ňadra ukázala v Upíru z Feratu a třeba i o pár let později v komedii Bolka Polívky (64) Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992).
Shledání s filmovou dceruškou

Ve filmu Dagmar nezvládala svoji malinkou dceru Aničku (Lenka Kubálková), která ve scéně, kdy si Kaiser přivedl do bytu svého nadřízeného Jiří Kodeta (†67) pronesla památnou větu: „Proč je tady ten scvrklej pán? Co chce? Fuj, strejdo ty smrdíš, běž se vykakat.“ Jaké bylo překvapení, když se před půl rokem na její charitativní akci k ní filmová dcera přihlásila. Bývalou první dámu setkání po téměř třiceti letech velice dojalo. K tehdy čtyřleté Lence se při natáčení chovala jako skutečná máma. „Dělala jsem sportovní gymnastiku a jednou k nám přišli filmaři. Hledali výřečnou holčičku podobnou Dagmar,“ zavzpomínala Lenka Kubálková (32). ZAJÍMAVOST

•    Ve filmu se objevily skladby od Michaela Kocába a Pavla Vrby, které Supraphon odmítl vydat na desce. Tyto skladby pak Kocáb poskytl na album své dcery Natálky. Písničky ale nazpívala v angličtině.

Petra Janů (61) o roli zpěvačky Ireny:

Petro, jak jste se k roli dostala?

„Zlákali mě na hudbu Michaela Kocába, se kterým jsem vždycky chtěla moc dělat. Ta muzika byla nadčasová, do toho úžasné texty Pavla Vrby, to mě nadchlo.“

Jak se vám hrálo s Dagmar Havlovou v té době ještě Veškrnovou?

„Znaly jsme se už z divadla Semafor, spolupráce byla úplně v pohodě.“
Ve filmu jste byly nerozlučné kamarádky, bylo to tak i ve skutečnosti?
„To rozhodně ne. Přítelkyně z nás nikdy nebyly. Vše se odehrávalo jen na profesní bázi.“
Vybaví se vám nějaký zážitek?

„Pamatuji si tu scénu, kdy jsem byla ve studiu a měla dělat, že mi to nejde, zpívat mimo a pak se rozbrečet. Já, neherečka! Z toho jsem už předem měla noční můru. Nakonec jsem se přitom tak rozbrečela, že jsem to nemohla zastavit. Ten den jsem měla ještě večer koncert. Plakala jsem ještě tam.“ (smích)

Když film opakují, díváte se? A jak ho s odstupem let hodnotíte?

„Víte, za celý život jsem si zahrála ve dvou filmech, druhý se jmenoval Koncert, kde jsem také ztvárnila zpěvačku a vystupovala s kapelou. Co si budeme povídat, ani jeden z nich není na Oscara. Když to dávají v televizi, ani se na to nekoukám.“



Přečtěte si
hermanka
24. 3. 2019 • 10:59

Doufám,že za tento neobyčejně nepravdivý a urážlivý článek paní Havlová vysoudila statisíce.Bulvár si může dovolit snad všechno.Paní Havlová,jste uznávaná herečka a nejlepší první dáma,nenechte si to líbit!!Velkorysost není na místě

Ellen
27. 2. 2018 • 10:01

Neni první ani poslední žena ! Takový je standart,dnešní doby ! Snad každá žena která je hezká a pohybuje se ve společnosti celebrit se snaží zaujmout muže bohatého! Aby se v životě měla dobře,pak na následky vždy dojede !!!

zzapp
29. 5. 2014 • 02:55

amplituda... ..ok, je-li to s DPH, pak....ano. a nejsem frenk! Jsem-li frenk, pak ty jsi amplión.

mandat
27. 5. 2014 • 22:46

Na tech fotkach je videt, jake byla za mlada koste, neupravena a zanedbana. ted po tech vsech operacich a plastikach si hraje na damu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.