Vykutálený hostinský Josef Beyvl (†72): Za svou největší roli vděčí nemoci kolegy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Vykutálený hostinský Josef Beyvl (†72): Za svou největší roli vděčí nemoci kolegy!

Josef Beyvl za svou roli vděčil nemoci Františka Smolíka.
Josef Beyvl za svou roli vděčil nemoci Františka Smolíka. (Foto: ara)

Zaoblený hostinský s komickým zjevem, tak známe oblíbeného herce Josefa Beyvla z legendární pohádky Obušku z pytle ven. Bezesporu jde o jeho nejznámější roli. Která ale byla po herecké stránce ta největší? Lze jen napovědět, že pohádková role to nebyla a vděčí za ni nemoci hereckého přítele.

Prodavač neviditelných jitrniček

Představitel malých filmových rolí a rebel, který navzdory otci utekl ke kočovníkům, se nejvíce vštěpil do paměti diváku svou zmiňovanou rolí hospodského krkavce v pohádce s Ladislavem Peškem (†79) a rolí formana v seriálu F.L. Věk. Jeho nejkvalitnější rolí však zůstává soudní rada Vojtěch Štěpánek ve filmu Soudný den.


Životní role na úkor Františka Smolíka

Málokdo však ale tušil, že za roli vděčí též oblíbenému herci Františku Smolíkovi (†81), kterého známe například z pohádky Princezna se zlatou hvězdou, ten náhle onemocněl a Josefu Beyvlovi se tak otevřely dveře k životní roli, kde mohl předvést i jiné herecké dovednosti, než jen ty komediální. Nezaměnitelný Beyvlův  hlas se prosadil také v nahrávce Past na Hurvínka a filmech Velký šéf nebo Vinnetou.




Přečtěte si
ma-o
19. 4. 2015 • 21:13

Pan Smolík onemocněl, ale jestli si to dobře pamatuji, tak hrál pan Smolik v té pohádce Pána boha.

dochtorchocholousek
2. 2. 2014 • 12:21

Josef Beyvl docela určitě nehrál v prvním díle Třiceti případů majora Zemana zavražděného Janova otce, jak uvádí popisek fotografie. Už proto ne, že i na té fotografii z vyšetřování vraždy Zemana st. je viditelně živ... Čili, když něco nevím, tak si to zjistím anebo aspoň mlčím a nepindám krávoviny.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.