Filmové opice Ňuninka a Ňuňák mají miminko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Filmové opice Ňuninka a Ňuňák mají miminko!

Otec Ňuňák si zahrál před osmnácti lety ve fi lmu.
Otec Ňuňák si zahrál před osmnácti lety ve fi lmu. (pro Aha! – Petr Smetana)

ÚSTÍ NAD LABEM – Ústecká zoo se chlubí slavným klučičím miminkem, které se narodilo proslulé filmové dvojici Ňunince a Ňuňákovi. Ta před lety zazářila ve filmu režisérky Marie Poledňákové Dva lidi v zoo. Mládě orangutana bornejského je zároveň prvním letošním mládětem zoo.

„Ňuninka zvládla porod na jedničku a již ráno, když přišli ošetřovatelé do práce, měla malého potomka očištěného a pečlivě si jej přidržovala na břiše,“ řekla Nedělnímu Aha! Věra Vrabcová z ústecké zoo. „Ňuninka má teď miminko pořád u sebe. Starší bratříček Amos trochu žárlí, tatínek Ňuňák se ho ale snaží zabavit,“ dodává s úsměvem Vrabcová. Slavnostní křtiny chystá vedení zoologické zahrady na zahájení sezony 1.dubna. Kmotrem bude mistr Evropy ve skoku vysokém Tomáš Janků, který se stane i adoptivním rodičem opičky. Roční příspěvek na chov orangutana bornejského je 40 000 korun.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.