Zdeněk Svěrák se nesmířil se smrtí Ladislava Smoljaka: Pořád mi kouká přes rameno… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zdeněk Svěrák se nesmířil se smrtí Ladislava Smoljaka: Pořád mi kouká přes rameno…

Zdeněk Svěrák na Ladislava Smoljaka nezapomíná
Zdeněk Svěrák na Ladislava Smoljaka nezapomíná (Blesk/Ondřej Požár)

Přátelství Zdeňka Svěráka (77) a Ladislava Smoljaka (†78) patří k těm, které ani smrt nerozdělí. Společně vytvořili nezapomenutelná komediální díla a je tak zřejmé, že Zdeněk Svěrák na svého dobrého kamaráda vzpomíná při každé příležitosti.

Zdeněk Svěrák se setkal s dětmi Ladislava Smoljaka Davidem, Filipem, Alžbětou i Kateřinou, a společně pokřtili knihu věnovanou mistrovi české komedie.

„V červnu to budou tři roky co všeuměl a hlavně učitel, herec, autor, stavitel, hospodář, námořník , krotitel koní a já nevím co ještě, ale hlavně můj kamarád, odešel. Je mi smutno, že nu není, i když... Když něco píšu, tak ho cítím, jak mi kouká přes rameno a kontroluje, zda v textu nejsou nesmysly, když hraju, tak si říkám, zda se dívá a nehroutí se z mého výkonu. Prostě, pro mě je pořád někde tady, nablízku,“ řekl Svěrák serveru Prásk.tv


Známý scenárista a herec je rád, že se na jeho kamaráda nezapomíná a kniha Ladislav Smoljak očima přátel, synů a dcer je toho toho nejlepší důkazem.

Autor:  cam

Přečtěte si
sexymozek
18. 5. 2013 • 01:01

Kdysi jsem je měl rád,dneska už na jejich díla nekoukam,pořád vidim trapnýho Svěráka při volbě prezidenta a je mi z něj smutno.Bože, jak hluboce lze klesnout.

snufina
20. 4. 2013 • 19:01

Oxallis: nějak mi to nehraje, nedávno byl na operaci, má bolesti, čeká na reoperaci kyčle a přivezl ji ty "křápy" z Dubaje. Kecá Pilarka celý život, proč ne, aby se dostala do bulvárního plátku......

snufina
20. 4. 2013 • 18:57

Pan Svěrák- komunista-učitel. Pan Smoljak- komunista-učitel. (gympl, Brandýs n.L.) Nu, teď má za kamaráda Číro- Schwarzenberga. No, divíte se???????????

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.