A gulášky voněly…
PŘEROV – Mňam, to byla dobrota! Milovníci guláše se včera setkali v Přerově, kde se konalo mistrovství ČR ve vaření kotlíkových gulášů. A rozhodnout, který byl nejlepší, nebylo pro porotu opravdu jednoduché, museli totiž vybrat z šestnácti variant, připravených podle originálních receptur…
„V tuzemsku má guláš velkou tradici. Každý je ale jiný a v každé hospodě se kvalita kuchaře pozná podle guláše,“ řekl organizátor akce a kuchař Luděk Bil. Každý z šestnácti týmů se kasal, že jejich gulášek je ten nejlepší. Na jednom se ale všichni shodli – na mase nezáleží, nejdůležitější je základ z cibule a dalších ingrediencí. Nad otevřenými ohýnky v kotlích na přerovském výstavišti bublaly guláše hovězí, srnčí, kančí, maďarský, klokaní i rybí. Porotě ale nakonec nejvíc chutnal zvěřinový guláš Gastrofest teamu z Českých Budějovic.