Cirkusák Ludvík Berousek: Velbloudí »miminka« mi zkazila turné! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Cirkusák Ludvík Berousek: Velbloudí »miminka« mi zkazila turné!

Podle Ludvíka Berouska jsou velbloudi klidnější a učenlivější než koně.
Podle Ludvíka Berouska jsou velbloudi klidnější a učenlivější než koně. (Aha! - Karel Kopáč)

BÁŠŤ (lt) – Známý cirkusák Ludvík Berousek z Bášti u Prahy má plné ruce práce. Pořídil si totiž pravou velbloudí karavanu a se svými miláčky jezdí na prázdninová turné. Vystoupení ve Francii ale dopadlo pořádným fiaskem. A mohla za to dvouměsíční velbloudí »miminka«!

Když totiž Berousek se svými zvířaty přijel k nejpopulárnějšímu francouzskému cirkusu, právě v tom nejnevhodnějším okamžiku se dvěma samicím narodila velblouďata. A s turné byl konec! „To byla hrůza. Samičky začaly dělat problémy, nechtěly jít od mláďat, pořád řvaly, tvářily se naštvaně a nesoustředily se na práci. Jenom koukaly, kde ta mláďata mají.

Velblouďata zase řvala ve stáji a dožadovala se mléka. Museli jsme to zabalit, protože velbloudi by nic pěkného nepředvedli,“ usmívá se Berousek. Své velbloudy si ale jinak nemůže vynachválit. „Jsou milejší a chápavější než koně,“ dodal Berousek. Kdo by chtěl velbloudy vidět na vlastní oči, má šanci! Berouskova karavana bude tento víkend na pouti v Panenských Břežanech u Prahy, kde si děti jízdu na velbloudech mohou vyzkoušet.

Ludvík Berousek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.