Jíte ve fast foodech? Dobrou chuť...
PRAHA – Jídlo tam pořídíme rychle, vcelku levně a hlavně nám chutná. Server NBC, který otestoval se skrytou kamerou a společně s inspektory hygieny všechny řetězce rychlého občerstvení v USA, však zveřejnil šokující fakta o jídlech tam prodávaných.
Jídlo tam pořídíme rychle, vcelku levně a hlavně nám chutná. Server NBC, který otestoval se skrytou kamerou a společně s inspektory hygieny všechny řetězce rychlého občerstvení v USA, však zveřejnil šokující fakta o jídlech tam prodávaných. Většinu z nás asi po přečtení následujících řádek přejde chuť.
Tak například prodavači ve fast foodech jsou čuňata. Velká část zaměstnanců si po použití toalety nemyje ruce, v přípravnách jídla se našli hlodavci, hmyz, v hotovém sendviči byla žvýkačka, v prodávané sodě byl při analýze objeven obsah krve ze syrového masa.
Pokud si myslíte, že pravá chuť hranolek pochází z brambor, jste na omylu – ve skutečnosti v chuti převažuje živočišný tuk. Občas se hranolky ochucují chemickými aditivy a cukrem, správnou barvu zajistí oxid siřičitý.
Mléčný koktejl většinou ovoce nevidí ani z rychlíku. Naopak se na něm dobře uživí chemické továrny – v každé sklenici s koktejlem je totiž víc než padesát různých chemikálií. Mimo jiné jsou tam i hovězí a kuřecí produkty.
Dáváte si raději drůbeží sendvič, protože nechcete jíst ten tučný hovězí? Stejně tenhle druh masa sníte. Do některých produktů s kuřecím masem se totiž přidává i část hovězího, aby měly výraznější chuť.
Kupujeme maso, které Němci nechtějí
Maso, které Němci nechtějí, končí v žaludcích českých zákazníků. Naši západní sousedé si totiž při koupi masa po nedávných skandálech se zkaženým masem dávají bedlivý pozor, a horší kvalitu nechtějí. To se pak za nízké ceny vyváží k nám. Jak informoval server Denik.cz, zhruba polovina ze 130 tisíc tun masa, které se vloni do Česka dovezlo, jsou takzvané ořezy. Z nich pak obchodní řetězce dělají levné salámy a párky.