Jíte ve fast foodech? Dobrou chuť... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jíte ve fast foodech? Dobrou chuť...

Ve fast foodech můžete očekávat hlavně jídla smažená na nezdravém tuku a hranolky ochucované chemickými aditivy.
Ve fast foodech můžete očekávat hlavně jídla smažená na nezdravém tuku a hranolky ochucované chemickými aditivy. (Aha!)

PRAHA – Jídlo tam pořídíme rychle, vcelku levně a hlavně nám chutná. Server NBC, který otestoval se skrytou kamerou a společně s inspektory hygieny všechny řetězce rychlého občerstvení v USA, však zveřejnil šokující fakta o jídlech tam prodávaných.

Jídlo tam pořídíme rychle, vcelku levně a hlavně nám chutná. Server NBC, který otestoval se skrytou kamerou a společně s inspektory hygieny všechny řetězce rychlého občerstvení v USA, však zveřejnil šokující fakta o jídlech tam prodávaných. Většinu z nás asi po přečtení následujících řádek přejde chuť.

Tak například prodavači ve fast foodech jsou čuňata. Velká část zaměstnanců si po použití toalety nemyje ruce, v přípravnách jídla se našli hlodavci, hmyz, v hotovém sendviči byla žvýkačka, v prodávané sodě byl při analýze objeven obsah krve ze syrového masa.

Pokud si myslíte, že pravá chuť hranolek pochází z brambor, jste na omylu – ve skutečnosti v chuti převažuje živočišný tuk. Občas se hranolky ochucují chemickými aditivy a cukrem, správnou barvu zajistí oxid siřičitý.

Mléčný koktejl většinou ovoce nevidí ani z rychlíku. Naopak se na něm dobře uživí chemické továrny – v každé sklenici s koktejlem je totiž víc než padesát různých chemikálií. Mimo jiné jsou tam i hovězí a kuřecí produkty.

Dáváte si raději drůbeží sendvič, protože nechcete jíst ten tučný hovězí? Stejně tenhle druh masa sníte. Do některých produktů s kuřecím masem se totiž přidává i část hovězího, aby měly výraznější chuť.

Kupujeme maso, které Němci nechtějí

Maso, které Němci nechtějí, končí v žaludcích českých zákazníků. Naši západní sousedé si totiž při koupi masa po nedávných skandálech se zkaženým masem dávají bedlivý pozor, a horší kvalitu nechtějí. To se pak za nízké ceny vyváží k nám. Jak informoval server Denik.cz, zhruba polovina ze 130 tisíc tun masa, které se vloni do Česka dovezlo, jsou takzvané ořezy. Z nich pak obchodní řetězce dělají levné salámy a párky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.