Smutek Petra Spáleného (77): Smrt k narozeninám | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Smutek Petra Spáleného (77): Smrt k narozeninám

Petr Spálený a Miluška Voborníková
Petr Spálený a Miluška Voborníková (archiv)

Snad ho nemohlo potkat nic horšího. Zpěvák Petr Spálený, který má dnes 77. narozeniny, dostal v sobotu tu nejsmutnější zprávu. Zemřel jeho kamarád z dětství a kolega, kapelník jeho Apollo Bandu, skladatel Pavel Krejča (†76). Napsal pro Petra mimo jiné hity Plakalo bejby a Peggy.

U Spálených zavládl smutek. „Už dost na tom, že nemůžeme hrát, nemohli jsme pozvat nikoho na manželovu oslavu, teď nám ještě odešel Pavel,“ řekla smutně Spáleného manželka, zpěvačka Miluška Voborníková (71). Právě Pavel Krejča před 20 lety sestavil novou skupinu Apollo Band, která Petra a Milušku doprovázela.

Krejča ale nepsal jen pro Spáleného, s nímž ho pojilo i dětství v pražských Holešovicích. Je také autorem zřejmě největšího hitu Věry Martinové (61) Až na vrcholky hor, napsal pro ni Nebe, peklo, ráj, Malý dům nad skálou, pro Václava Neckáře (77) složil Je ráno, Anno, jeho píseň Abych tu žil zase nazpíval Michal Tučný (†48). Pro Českou televizi pak napsal hudbu ke Stromu pohádek.

Odvážná Pagáčová: Těhotná pomáhá zdravotníkům. A Krampolův syn měl vážnou autonehodu

Video se připravuje ...

Vdovec po Pilarové prodává to nejcennější! A šokující okolnosti smrti Vodňaského

Video se připravuje ...

Pavel Krejča byl už nějaký čas nemocný, měl cukrovku a prodělal mozkovou příhodu. „Před dvěma týdny dostal covid, ale v nemocnici ho z toho dostali, bojoval, a tak se ještě vrátil domů,“ prozradila Aha! manželka Stanislava. Bohužel ale přestal chodit. „Zkoušeli jsme terapeuty, ale už to nešlo,“ dodala smutně skladatelova žena. Musela Pavla svěřit do laskavých rukou boromejek, kde v sobotu zemřel.

 

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.