Ladislav Mrkvička (81): Do Modravy už se nevrátím! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ladislav Mrkvička (81): Do Modravy už se nevrátím!

Ladislav Mrkvička v seriálu Policie Modrava
Ladislav Mrkvička v seriálu Policie Modrava (Michal Protivanský, archiv)

Už čtvrtou řadu populárního seriálu Policie Modrava hodlá příští léto natáčet režisér Jaroslav Soukup (74). Bohužel se ale už bude muset obejít bez postavy šumavského učitele Emila Kintzla, kterého ztvárnil Ladislav Mrkvička (81).

Parkinsonova choroba je nelítostná a herce sužuje stále víc. „Nechci už točit. Je to moje definitivní rozhodnutí. Bolí mě už naprosto všechno,“ řekl deníku Aha! Mrkvička před domem, v němž bydlí. Vyšel na ulici v roušce a byl očividně v dobré náladě i kondici. Zdání ale klame... „Každý den už pro mne hraje jinou písničku. Jsem na tom tak, že nevím nejenom dne, ale ani hodiny... Už jsem šel k notáři sepsat i poslední vůli. Bylo už na čase, protože považuju opravdu za zázrak, když se ráno probudím,“ konstatoval herec.

Nad jeho síly

I kdyby se mu scénář sebevíc líbil, natáčení další řady seriálu by dle svých slov nezvládl. „Už mě ani neoslovili. No, možná toho dědka, kterého jsem tam hrál, nechali umřít. Kdo by také chtěl nemocného neschopného,“ prohlásil Mrkvička. A vzápětí zdůraznil, že oním dědkem myslel svou seriálovou postavu a nikoli proslulého znalce Šumavy a autora mnoha knih Emila Kintzla (86), který se stal jejím předobrazem. „Pan Kintzl je můj kamarád, dobře se známe, nerad bych mu ublížil. Ale vlastně ani nevím, jestli ještě žije...“ zadumal se herec.

Pan Kintzl ještě žije

„Láďa má pravdu. Ta jeho postava Emila v poslední řadě seriálu skutečně skončila. Jinak vím, že se Láďa s Emilem Kintzlem kamarádil a mám pro něho dobrou zprávu – pan Emil, sportovec a znalec Šumavy, dodnes žije v Kašperkách a ve svých šestaosmdesáti letech se těší dobrému zdraví,“ řekl Aha! režisér Soukup. Seriálovou postavu nechal zmizet, neboť věděl, že by to Mrkvička s postupujícím parkinsonem už nezvládl.

Potřetí těhotná Ornella mluví s Koktou o smrti! A Rychlý přijde o miliony

Video se připravuje ...

Labutí píseň

Dokonce i skutečnému panu Kintzlovi bylo při posledním natáčení jasné, že jeho představitel v seriálu končí. „Režisér Soukup mu dal přečíst knihu o mně a pak jsme si ještě s panem Mrkvičkou popovídali, aby poznal moji letoru. S tím, jak mne zahrál, jsem byl spokojený. Jen mne mrzí, že teď je hodně nemocný. Naposledy jsem ho viděl, když se natáčelo v Sušici v domově důchodců. Už těžko chodil, ale přesto scény zahrál. Zřejmě to bude jeho labutí píseň...“ řekl tehdy smutně Emil Kintzl.

Ivanka Devátá po mrtvici ochrnula! A Matušková přiznala nového muže

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivanak
30. 11. 2020 • 13:32

evka­.han­zl..Na­pros­tý souhlas...krásný seriál..příjemně odlehčený skvělými herci a překrásnou krajinou....

Uživatel_5404086
30. 11. 2020 • 08:25

Policie Modrava je překrásný seriál. Je jediný, který mě baví a u kterého vydržím. Ten by měl být nekonečný a ne ty stupidní seriály, co nám tlučou do hlavy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.