Bývalá hvězda Cest domů Pavla Vitázková: Uhnala si neštovice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Bývalá hvězda Cest domů Pavla Vitázková: Uhnala si neštovice!

Nemoc upoutala Pavlu na lůžko.
Nemoc upoutala Pavlu na lůžko. (Foto Aha! – Robert Klejch, Facebook.com, FTV Prima)

Dětská nemoc skolila herečku a maminku dvou dětí Pavlu Vitázkovou (39). Bývalá hvězda seriálu Cesty domů totiž dostala plané neštovice, které neprodělala jako dítě. A teď trpí jako zvíře!

„Čtyřicítka klepe na dveře a já si, prosím pěkně, uženu neštovice! Takže s pravdou ven, takhle vypadám bez make-upu,“ stýská si herečka na sociální síti. Pavle vyskákaly úplně všude svědivé pupínky. „Každý večer mažu celé tělo tekutým pudrem,“ popisuje průběh nemoci. „Střídá se zimnice s horečkama, moje stehna, břicho, záda, prsa vidět opravdu nechcete. Ne, nechcete! A co je nejhorší? Nemám doma zmrzlinu, croissanty a šampus! Ku*va drát, mám já to nějaký mládí?!“ pokouší se to brát s humorem.


„Je vidět, že jsem ještě dítě a budu věčně mladá,“ vtipkuje maminka čtyřleté Barborky a roční Rozalie. Naštěstí má oporu ve svém manželovi Dušanu Vitázkovi (37), který je rovněž herec.

Průběh neštovic u dospělých je komplikovaný: Může dojít na kožní, plicní i mozkové záněty
Plané neštovice jsou infekční virové onemocnění, které patří mezi běžné nemoci dětského věku. Onemocnění vyvolává herpetický virus, který se šíří vzduchem kapénkovou infekcí. Hlavním projevem je charakteristická svědivá vyrážka. Pro zdravé dítě neštovice nepředstavují závažné onemocnění. Jinak je tomu u dospělých. „Jen asi 10 až 15 % dospělých nemá proti neštovicím protilátky. Když pak onemocní, průběh je většinou o dost závažnější než u dětí. Především výsev vyrážky je masivnější, hodně svědí. Pokud si ložiska nemocný rozškrábe, může dojít i k zánětlivým projevům na kůži,“ vysvětluje primářka Kliniky infekčních nemocí Nemocnice Na Bulovce Hana Roháčová a dodává: „Přidat se ovšem mohou i další problematické komplikace, jako je například zánět plic či zánět mozkových blan.“

Pavla Vitázková o manželovi: Sex máme jen v práci!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
22. 4. 2018 • 17:27

No, hlavně že je připravená mít děti. Nedej bože, co by si dětičky počaly, kdyby maminka připravená nebyla.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.