Šok pro Maxiána z Tváře: Tajemný dárce milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šok pro Maxiána z Tváře: Tajemný dárce milionu!

Jan Maxián je radostí bez sebe.
Jan Maxián je radostí bez sebe. (Foto archiv TV Nova)

Velkorysé gesto předvedl neznámý fanoušek show Tvoje tvář má známý hlas. Po vítězství hudebníka Jana Maxiána (34) zaslal na jím vybranou nadaci neuvěřitelnou částku jeden milion korun. „Já chci těchto 25 tisíc předat organizaci Místo pro přírodu, která neuvěřitelně pomáhá naší krajině v Česku a snaží se ji navrátit do podoby, jakou si zaslouží,“ svěřil se nadšeně zpěvák.

Zvítězil v 6. kole, v němž se převtělil do amerického zpěváka R. Kellyho (50). Jeho maska navíc byla tak dokonalá, že v ní Maxiána téměř nikdo nepoznal.

Štědrý dar

Zda to byl jeho výkon, nebo to, jak mluvil o lásce k přírodě, co o daru rozhodlo, zatím muzikant netuší. Krátce po odvysílání dílu však přišla na účet organizace, jež se snaží zachraňovat ohrožené přírodní lokality, překvapivá suma.

„Z charity se mi před pár dny ozvali s informací, že 20 minut po odvysílání 6. dílu na to konto poslal někdo jeden milion korun. Byl to neznámý dárce. Já bych vám chtěl poděkovat, že vám záleží na naší krajině a díky tomu se můžeme teď trochu líp nadechnout,“ prozradil Maxián. Na internetových stránkách organizace se také k 30. říjnu objevil stav jejího konta, který je nyní 1 294 605 korun.

Plány s penězi

Na dotaz jednoho fanouška, co s tak velkou sumou bude nyní dělat, nadace na sociální síti jasně odpověděla. „Je to hodně čerstvá věc. Část peněz je dárci určená cíleně na konkrétní lokality (Ščúrnica, Milská stráň).

A část jako rezervní fond, na který jsme se zavázali nesáhnout, dokud někde nebude hrozit fakt velký průšvih, který nelze vyřešit běžnými provozními částkami v řádu desítek či stovek tisíc,“ dodala nadace Místo pro přírodu.

Na video s Maxiánem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.