Spolek slavných »šílenců«: Nebojí se rychlých aut ani skoků bez padáku… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Spolek slavných »šílenců«: Nebojí se rychlých aut ani skoků bez padáku…

Adrenalinové koníčky celebrit: Nebojí se ani létání ve vzduchu.
Adrenalinové koníčky celebrit: Nebojí se ani létání ve vzduchu. (Foto Aha! – M. Hurda, M. Pátek, ara)

Někdo sbírá známky, jiný plave, běhá, další ve volných chvílích nejraději lenoší. Koníčky slavných jsou různé, a tak se není čemu divit, že jsou mezi nimi i tací, kteří milují adrenalinové sporty. Rychlá auta, letadla, skoky s padákem i bez anebo lezení po horách. To vše patří k jejich nebezpečným vášním!

Daniel Landa: Při rallye to napasoval do stromu
Mezi největší závodníky českého showbyznysu patří bezpochyby zpěvák Daniel Landa (47), který adrenalin zbožňuje a na závodním poli si zkusil už kde co. Nejdříve jezdil autokros, ve kterém dosáhl až na 6. místo v Evropě. O chvíli později se dostal k závodu trucků a nakonec doputoval do rallye v kategorii N4. O tom, že jde o nebezpečný sport, se přesvědčil na vlastní kůži. Při loňské Rally Šumava skončilo jeho auto napasované do stromu, protože zpěvák udělal jezdeckou chybu.


Olga Lounová: Otočila auto na střechu
I když by se mohlo zdát, že rallye jezdí hlavně muži, najdou se i mezi našimi herečkami takové, které milují rychlou jízdu a adrenalin. Zářným příkladem je Olga Lounová (35), která se k rallye dostala přes Daniela Landu. Jezdí už několik let a i přesto, že zažila nejednu krušnou chvilku, nedá na závodní jízdy dopustit. „Několikrát se mi už podařilo vylítnout z dráhy, otočit se na střechu a skončit v příkopu,“ svěřila se herečka, známá ze seriálů Ošklivka Katka, Vyprávěj či Ulice.
Martin Kraus: Jezdil parkur i motocross
Adrenalin miluje i herec Martin Kraus (33), alias Kryštof ze seriálu Ulice. Zkusil si nejen parkur na koni, ale i motocross, který závodně jezdil řadu let. A jako dítě zbožňoval akrobacii! S narozením syna Filipa ale začal být opatrnější a nebezpečný sport zatím pověsil na hřebík. Alespoň ho nepotká osud, jako postavu, kterou ztvárnil v Ulici. Kryštof totiž spadl z kola, ochrnul a zůstal na vozíku.  
Ondřej Soukup: Ve vzduchu mu selhal motor
Hudební skladatel Ondřej Soukup (65) zbožňuje létání a sám je aktivním pilotem. Údajně proto, že mu přináší určité vzrušení a možnost dostat se tam, kde člověk „nemá co dělat“. Pilotní průkaz má víc než dvacet let a za tu dobu prolétal celou Evropu. V letadle si zažil nejednu krušnou chvilku, ale i přesto své hobby miluje. Většinu potíží zažil s počasím – třeba když mu při vletu do studené fronty vypadl motor.
Miroslav Etzler: Je to vášnivý horolezec!
Nejen rychlá auta či letadla patří k nebezpečným vášním slavným. Pořádně adrenalinový sport, u kterého stačí málo a už může dojít k pořádnému zranění, je i horolezectví. A to je jednou z vášní herce Miroslava Etzlera (51), který kdykoli může, už visí na stěně. Lezl v Alpách i v Tatrách, ale záhy přišel na to, že platí: „Všude dobře, doma nejlíp“ a oblíbil si naše menší skály – třeba ty Adršpašsko-Teplické.
Dušan Vitázek: Chce skočit bez padáku!
Manžel herečky Pavly Vitázkové (37) známé ze seriálu Cesty domů Dušan (35) je blázen do adrenalinových sportů, a to i přes to, že má dvě malé děti a sám je muzikálovým hercem. Kromě toho, že pravidelně dělá paragliding, zbožňuje jízdu na kole i na motorce a zkusil si tandemový seskok padákem. To ale není všechno, po čem touží – chce si zkusit base jump – skok ze skály či nácvik krizové situace, kdy se neotevře padák. Doma u Vitázků zkrátka není o adrenalin nouze.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.