Zažeňte chuť na cigáro! Tady je pět rychlých triků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zažeňte chuť na cigáro! Tady je pět rychlých triků!

Máte-li chuť na cigarety, běžte si zapochodovat.
Máte-li chuť na cigarety, běžte si zapochodovat. (: Profimedia.cz)

PRAHA – Jen 172 odhodlaných kuřáků z tisíce skoncuje se závislostí na nikotinu napoprvé. Jejich touha po cigaretě je tak velká, že nejsou schopni odolat. Existuje však pár okamžitých triků, které vám pomohou oklamat mozek a zahnat nezvladatelnou chuť na cigaretu.

Jen 172 odhodlaných kuřáků z tisíce skoncuje se závislostí na nikotinu napoprvé. Jejich touha po cigaretě je tak velká, že nejsou schopni odolat. Existuje však pár okamžitých triků, které vám pomohou oklamat mozek a zahnat nezvladatelnou chuť na cigaretu.

Podle nejnovějšího výzkumu britských vědců, kteří testovali téměř 1500 čerstvě nekouřících kuřáků, se potvrdily blahodárné účinky svalových cvičení ve chvílích, kdy čerstvě odnaučeného kuřáka přepadne chuť na cigaretu. Po krátkém cvičení se zvýší schopnost soustředění, svaly se uvolní a tělo zaplaví dopamin – hormon štěstí.

Co utlumí touhu po cigaretě:

  1. Svižná chůze kolem domovního bloku!
    Patnáctiminutová ostrá chůze kolem bloku má stejný účinek jako nikotinová náplast. Místo »čvaňháka« si po obědě dopřejte svižnou procházku.
  2. Pomohou i prsní svaly!
    Sepněte ruce před hrudníkem dlaněmi k sobě, předloktí musí být vodorovně. Silně tlačte dlaně proti sobě po dobu pěti vteřin a zhluboka dýchejte. Pak dlaně zahákněte za prsty a táhněte směrem ven, aniž by se prsty rozpojily. Opět zhluboka dýchejte. Vícekrát opakujte.
  3. Hlavu do dlaní!
    Zkřižte ruce za hlavou a položte ji do dlaní, pak jemně tlačte rukama dopředu a hlavou dozadu proti tlaku rukou. Desetkrát opakujte. Pozor! Tento cvik nesmí být prováděn trhavě!
  4. Čelem proti zdi!
    Postavte se čelem ke zdi a opřete se o ni dlaněmi zhruba ve výšce ramen. Nohy nakročte, jako byste chtěli udělat krok (jedna více vepředu než druhá). Nyní se snažte zeď »pošoupnout« celou vahou vašeho těla. Pak vyměňte nohy a cvik proveďte znova.
  5. Protáhněte se!
    Nohy roztáhněte na šířku ramen od sebe a lehce pokrčte v kolenou. V tomto »posezu« se můžete opřít například o zeď. Ruce spojte před tělem, natáhněte a spojené dlaně protočte směrem ven od těla. Vydržte v pozici pět vteřin, zhluboka dýchejte. Protáhněte se a cvičení opakujte.
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.