Narodil se vzácný velbloud | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Narodil se vzácný velbloud

Ošetřovatelé nově narozenou samičku odnesli do uzavřené místnosti, aby měla střechu nad hlavou.
Ošetřovatelé nově narozenou samičku odnesli do uzavřené místnosti, aby měla střechu nad hlavou. (pro Aha! – ZOO Ústí nad Labem)

ÚSTÍ NAD LABEM – V zoo v Ústí nad Labem se narodila vzácná samička velblouda dvouhrbého! Je velmi cenná, protože se jedná o první mládě nové skupiny, které obohatilo ústecký chov v loňském roce. Pochází z Kazachstánu.

„Chtěli jsme obnovit chov, a tak jsme z Kazachstánu dovezli dvě mladé samice a jednoho samce,“ řekla Věra Vrabcová z ústecké zoo. Velbloudice začala před zraky překvapených návštěvníků rodit sama. „Když už vykukovala hlava a nohy, povolali jsme lékaře, který v závěru porodu velbloudici pomohl,“ podotkla Vrabcová.

Po porodu se mládě během hodiny postavilo a dožadovalo se od matky jídla. „V minulých odchovech byly matky po porodu tak neklidné, že nechtěly postát u mláděte, které by se napilo. Tentokrát byla máma perfektní,“ dodala Vrabcová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.