Vydry sušily kožich | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vydry sušily kožich

Samička vydry severoamerické přicestovala do Prahy od chovatele z Louisiany a sameček ze zoo v Basileji. Mají se moc rádi, ale do založení rodinky se zatím nehrnou.
Samička vydry severoamerické přicestovala do Prahy od chovatele z Louisiany a sameček ze zoo v Basileji. Mají se moc rádi, ale do založení rodinky se zatím nehrnou.  (Aha! – Kateřina Kalibánová)

PRAHA – Vydry si v sobotu užívaly Den ve vodě! Tak se jmenovala v pražské zoo akce, při které si mohli návštěvníci vyzkoušet některé z dovedností, které musí zvířata vodní říše uplatnit při shánění potravy.

A vydry severoamerické jsou mistry v lovu. A to i když mají hustý kožich, který nasává vodu. Po každé koupeli ho proto musí vyždímat a vysušit. „V přírodě prolezou těsnou a nerovnou podzemní norou. Tím kožich vyždímají. Podobnou chodbičku jsme jim udělali i v naší zoo. Nakonec kožichy dosuší na sluníčku,“ vysvětluje zooložka Romana Anděrová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.