Revoluční metoda: Zbavte se chloupků jednou provždy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Revoluční metoda: Zbavte se chloupků jednou provždy

Díky revoluční metodě laserové depilace už není nutné podstupovat bolestivé vytrhávání »knírku«, který zejména u tmavovlásek vypadá opravdu nehezky.
Díky revoluční metodě laserové depilace už není nutné podstupovat bolestivé vytrhávání »knírku«, který zejména u tmavovlásek vypadá opravdu nehezky. (: archiv)

PRAHA – S přicházejícím jarem odhazujeme jednu vrstvu oblečení za druhou, odhalujeme víc a víc ze svého těla, a mnohem pečlivěji než v zimě řešíme veškeré nedostatky. Je fajn vzít si minisukni a letní střevíčky, ovšem k tomu také nutně patří dokonale hladké nohy.

S přicházejícím jarem odhazujeme jednu vrstvu oblečení za druhou, odhalujeme víc a víc ze svého těla, a mnohem pečlivěji než v zimě řešíme veškeré nedostatky. Je fajn vzít si minisukni a letní střevíčky, ovšem k tomu také nutně patří dokonale hladké nohy. Problémy s depilací znají především brunetky, tmavé chloupky musí mnohdy náročně odstraňovat téměř denně. Existuje ale metoda, díky níž budete mít od nepříjemného »porostu« pokoj už napořád, a to nejen na nohou!

Hovoříme o takzvané laserové depilaci, kterou vám mohou nabídnout na specializovaných klinikách plastické chirurgie a laserové dermatologie. V čem ten zázrak spočívá? Jde o metodu postupného odstraňování nežádoucího ochlupení, při které dochází k úplnému poškození buněk vlasové cibulky a tím k jejímu zničení.

Přístroj, který dokáže splnit odvěký sen mnoha žen (a stále častěji i mužů), se nazývá vysokovýkonný depilační laser nové generace a je celosvětově schválen pro dlouhodobé až trvalé odstranění nežádoucího ochlupení. Je opatřen unikátním systémem zesíleného dynamického chlazení, takže minimalizuje nepříjemné pocity, i když zcela vyhnout se jim nelze – pro krásu se zkrátka musí trpět.

Paprsek laseru cíleně ničí vlasové cibulky hned několika způsoby najednou, nejvíce efektivní je z nich působení na pigment obsažený v cibulce, kterou si paprsek sám vyhledá, aniž by poškodil povrch pokožky. Účinně jsou však zasaženy pouze chloupky, které se nacházejí v takzvané aktivní fázi svého růstu. „Vzhledem k tomu, že chloupky se vyskytují v různých růstových stadiích, je nezbytné ošetření v určitém časovém intervalu opakovat, aby byly poškozeny i další chloupky, které mezitím dospěly do této aktivní etapy růstového cyklu. Počet těchto zákroků je velmi individuální, závisí zejména na lokalitě a s ní související hloubkou uložení vlasové cibulky, množství pigmentu, typu a charakteru kůže, genetické dispozici a rychlosti růstu, hormonální situaci organismu atd. Za základ je považováno šest až osm ošetření v intervalu jednoho až čtyř měsíců a s odstupem pak podle potřeby dokončení zbytkových okrsků,“ vysvětluje Marta Moidlová z kliniky LaserPlastic.

Část zasažených chloupků v kůži může ještě několik dnů přetrvávat, ty postupně vypadnou, můžete je ovšem i odstranit pinzetou. Laserové ošetření je možné provést kdekoliv na těle s výjimkou míst se zánětem kůže a s určitým typem mateřského znaménka (pigmentovým névem).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.