Papoušek: Mazej uklízet! To je bordel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Papoušek: Mazej uklízet! To je bordel!

Po majiteli Čuka, který patří mezi ohrožený druh papouška, pracovníci útulku stále podle oficiálního kroužku na nožce pátrají.
Po majiteli Čuka, který patří mezi ohrožený druh papouška, pracovníci útulku stále podle oficiálního kroužku na nožce pátrají.  (pro Aha! – Martina Škodová)

LIBEREC – Nadává, chválí, udílí příkazy, zobák od rána do večera nezavře – takového ptáčka mají nyní v péči ošetřovatelé v Centru pro zvířata v nouzi při liberecké zoo. Lidé našli papouška žako v Liberci Na Vápence. Je velmi nadaný. Na majitele už vyžvanil, co mohl, jen adresu zatím neprozradil.

První den říkal pouze »Co je to?«, a tak ošetřovatelé předpokládali, že je zřejmě slušně vychovaný. Pak přišlo překvapení. „Poté, co paní redaktorku regionální televize nazval »courou« a mě ještě hůř, pochopili jsme, že byl pouze zakřiknutý,“ vzpomíná vedoucí centra Ivana Hancvenclová. Když začal žako vykřikovat »Pocem, Čuku!«, bylo jasné, jak se jmenuje.

Čuk umí v pravou chvíli jasně vyslovit i svůj názor. „Když jedna kolegyně vedla nepříjemný rozhovor s ještě nepříjemnějším pánem a sdělila mu, že mu psa nedá, Čuk pronesl »Moje řeč!«,“ dodává Hancvenclová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.