Špatné zprávy pro Borhyovou: Vězení až dva roky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Špatné zprávy pro Borhyovou: Vězení až dva roky!

Alena Borhyová s dcerou Lucií. Zmizí jim brzy úsměv ze rtů?
Alena Borhyová s dcerou Lucií. Zmizí jim brzy úsměv ze rtů? (Foto Aha! – Daniel Černovský, Facebook, ANO)

Maminka novácké moderátorky Lucie Borhyové (36) může skončit až na dva roky ve vězení. Alena Borhyová (57), která je místostarostkou Prahy 8 za hnutí ANO, měla městské části »prošustrovat« 243 619 korun a bylo na ni podáno trestní oznámení.

Jak tak vysokou škodu dokázala od loňského října, kdy byla zvolena, způsobit? Alena Borhyová údajně nechala skartovat a pak znovu vytisknout celý náklad lednového vydání radničního časopisu Osmička.

Jaký k tomu měla důvod? V první verzi na dvoustraně zástupci všech stran odpovídali na otázku, jaký smysl mají povolební personální čistky na úřadu Prahy 8, chyběl text místostarosty Matěje Fichtnera (ANO), který nedodal text včas. Místo něj zůstalo na stránce bílé místo. A 70 tisíc kusů magazínu se proto tisklo znovu, tentokrát už ale s Fichtnerovým článkem. Tím prý vznikla škoda 243 619 korun.

Trestní oznámení na místostarostku podal zaměstnanec radnice. Borhyovou viní z porušení povinnosti při správě cizího majetku a poškození cizí věci. „Za první čin jí hrozí až dva roky ve vězení, nebo zákaz činnosti. U druhého činu je maximální sazba o rok nižší,“ řekla Aha! policejní mluvčí Iveta Martínková.

Alena Borhyová, která má jako místostarostka plat až 58 tisíc měsíčně, se k trestnímu oznámení zatím nevyjádřila. Její asistentka včera Aha! jen sdělila, že není v kanceláři. Požádali jsme o zprostředkování odpovědi proto i mluvčí Prahy 8 a hnutí ANO. Borhyovou celý den sháněli, ale ani jim neodpověděla. Do uzávěrky Aha! se k případu své maminky nevyjádřila ani dcera místostarostky, moderátorka Lucie Borhyová.

Kdo podal trestní oznámení, nechce nikdo říct. Mluví se o tom, že to byl někdo z bývalého vedení radnice, kterou dříve ovládala ODS a TOP 09. Nově zvolení politici totiž odhalili například smlouvu, díky níž měli někteří zaměstnanci nárok na odstupné ve výši až 14 platů!

Šéf ANO Babiš: Postavte se k tomu čelem
Dvojí vytištění časopisu už řeší i šéf hnutí ANO Andrej Babiš. „Pokud pochybili, tak by to samozřejmě měli zaplatit, postavit se k tomu čelem. Určitě budeme chtít, aby dali vše do pořádku,“ řekl Aha!.



Přečtěte si
ararat
13. 3. 2015 • 08:15

bella.dono myslet neznamená vědět výsledek může být fatální až zničující

bella.
12. 3. 2015 • 22:07

bum-bac-bum hm, měla jsem za to že jsi ženská

news
12. 3. 2015 • 15:32

vždyt jsem to psal že jsou obě podvodnice a to si ještě Nova nechává tuhle podvodnici na obrazovce fuj měli by se stddět... A její matka ta už od pohledu vypadá jako trestankyně.. do basy obě dvě....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.