Valentina Thielová (81) ze Sněženek a machrů: Po 61 letech našla bratra! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Valentina Thielová (81) ze Sněženek a machrů: Po 61 letech našla bratra!

Fotografie
Fotografie (internal)

Taková věci se poštěstí jen málokomu! Herečce Valentině Thielové (81), která je známá především jako profesorka Boženka z komedie Sněženky a machři, se před pár lety rozrostla rodina. Povedlo se jí najít nevlastního bratra Gregoryho (64), který o ní dlouhých 61 let neměl sebemenší tušení!

Valentina měla mladšího bratra a starší sestru, ale ti už bohužel zemřeli. Jaké bylo překvapení, když objevila nevlastního bratra.

„Našla jsem ho před skoro třemi roky. Žije na Floridě, je mu 64 let a je to úžasný malíř,“ svěřila deníku Aha! herečka, která se o jeho existenci dozvěděla náhodou. „Bylo to v roce 1988, ale neznala jsem jeho jméno. Jednoho dne jsem si sedla k počítači a pokusila se bráchu najít. Předpokládala jsem, že má příjmení po otci, tak jsem to různě zkoušela, a pak mě napadlo, že by se mohl jmenovat stejně jako tatínek,“ popsala Valentina, jejíž otec měl údajně zemřít při druhé světové válce.

Táta neumřel
Valentina se narodila ruským rodičům. Tatínek Grigorij Mitrofanovič Strachov uprchl před bolševiky do Čech, když mu bylo sedmnáct. V Praze se poznal s Marií Ivanovnou, spolu pak měli tři děti. Po vypuknutí druhé světové války si pro jejího otce přišli Němci a rodina se s ním víc neshledala.

On ale přežil a začal vést druhý život. V zahraničí si založil novou rodinu. „My jsme o tom nevěděli a tady byl po třech letech hledání prohlášen za mrtvého. Můj bratr se narodil ve Venezuele, pak se stěhovali do New Yorku a teď žije na Floridě,“ svěřila herečka, která je s bratrem Gregorym denně v kontaktu přes Skype. Kvůli svému pokročilému věku ho však dosud nenavštívila.

Mluví spolu rusky
Největším koníčkem jsou pro Thielovou jazyky. „Protože znám dost řečí, tak mě baví překládat a číst v originále. Co nevím, si hledám ve slovníku, prostě neustále si snažím procvičovat hlavu,“ prozradila Valentina, která s bratrem komunikuje hlavně rusky. „Umím rusky, anglicky, francouzsky a německy, s bratrem spolu mluvím rusky, protože přece jenom v té angličtině tak neválím,“ řekla herečka.

Vše se dočtete
O shledání s Valentinou a rodinném příběhu píše bratr Gregory knihu.

Přečtěte si
bella.
23. 2. 2015 • 00:31

Se chválí , že umí 4 jazyky a až tak, že překladatelsky a pak z ní vypadne, že to není ani na úrovni, aby se domluva s bráchou. Ach jo , Taky ta její reklama na zubní protézy to bylo trapný dílo !!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.