Sexuální poradna paní Michaely: Můj přítel nedosáhne před sexem ztopoření údu. Může za tím být tréma? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Sexuální poradna paní Michaely: Můj přítel nedosáhne před sexem ztopoření údu. Může za tím být tréma?

Můj přítel nedosáhne před sexem ztopoření údu. Může za tím být tréma?
Můj přítel nedosáhne před sexem ztopoření údu. Může za tím být tréma? (Profimedia.cz)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

S novým přítelem se pokoušíme o sex už 3 měsíce. Ale pro mě bezúspěšně. Nedosáhne ztopoření údu, a když se zeptám, zda má problém, tak mi vysvětluje, že mám být trpělivá, prý má trému. Nevím, jestli ze mě nebo ze sexu. Ujišťuje mě, že se mu to dřív nestávalo. Děkuji. Veronika

Milá Veroniko, zdá se, že problém vašeho přítele je psychického původu. Spolehlivým zabijákem erekce je stres, který může být způsoben právě tím, že má strach, že se mu penis neztopoří. A právě proto se tak nejspíš nestalo. A čím víckrát problém nastane, tím je z toho nervóznější. Zkuste ho proto veškerého stresu zbavit – problém mu nepřipomínejte, dlouze se s ním v posteli mazlete a o sexu nemluvte, věnujte se jiným erotogenním zónám jeho těla. Erekce přijde sama, když na ni nebude usilovně myslet. Nejspíš skutečně potřebuje čas.

Vliv může mít i jeho sexuální minulost. Je pravděpodobné, že před vámi neměl mnoho žen, možná dokonce žádnou. Nebo je zkrátka nervózní z toho, že cítí, že jste ta pravá, a nechce vás zklamat. To by pro vás mělo být lichotkou.

Přítel je nejlépe naladěn na sex krátce po probuzení. Já ale ráno nemám žádnou energii a moc se mi do milování nechce. Spíš bych si ještě přispala. Mám strach, že když s ním ráno nebudu chtít spát, opustí mě. Co mám dělat? Klára, 32

Ranní erekce je podle řady odborníků projevem psychické pohody a zdraví muže. Buďte za ni ráda a nezazlívejte mu to, on to nemá šanci ovlivnit. Je samozřejmě na vás, jestli mu »od problému« pomůžete nebo ne. Nemáteli chuť na sex, uspokojte ho zkrátka rukou – to zase tolik energie nevyžaduje…

Jestli svého přítele milujete, zkuste mu občas vyhovět. Po ránu od vás určitě neočekává akrobatické kousky, bohatě mu postačí jen drobná dávka spolupráce. Existují přece polohy, při kterých se ženy nenadřou – například klasická misionářská. Nebo zůstaňte ležet na boku a nechte ho do sebe proniknout zezadu. Vy můžete v klidu ležet, on uspokojí své potřeby. A třeba vás pak nechá ještě hodinku vyspat!

Své podněty posílejte na adresu Deník Aha!, Komunardů 42, Praha 7, 170 00 nebo na aha@ahaonline.cz nebo pište SMS na 725 92 92 92.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.