Emanuel vaří česká jídla! 12. díl: Ridiho kančí na mléce
Dnes končí v deníku Aha! seriál receptů Emanuela Ridiho (37), ke kterým ho inspirovala naše kuchyně. Na závěr si pro vás »Manu« připravil specialitu – kančí na mléce. Zítra se pak můžete v Nedělním Aha! tradičně těšit na recepty z aktuálního dílu Ridiho televizního pořadu S Italem v kuchyni.
Potřebujete:
-
800 g kančí kýty
-
1 l mléka
-
1 stonek řapíkatého celeru
-
1 mrkev
-
1 cibuli
-
1dl olej extra virgin
-
2 kuličky jalovce
-
2 hřebíčky
-
snítku rozmarýnu
-
1 bobkový list
-
hovězí vývar
Na marinádu:
-
1 cibuli
-
2 stonky řapíkatého celeru
-
2 ks mrkve
-
4 hřebíčky
-
4 – 5 kuliček jalovce
-
3 bobkové listy
-
1 lžičku celého černého pepře
-
snítku rozmarýnu
-
750 ml vody
-
750 ml červeného vína
Připravíme marinádu. Do skleněné nádoby dáme vodu, víno, všechno koření. Přidáme mrkev, řapíkatý celer a cibuli, vše nakrájené nahrubo. Kančí maso nakrájíme na kostky jako na guláš, smícháme s marinádou a necháme 12 – 24 hodin odležet. Poté maso vyndáme, očistíme od marinády, dáme do hrnce, zalijeme litrem mléka a na mírném ohni půl hodiny vaříme, dokud se mléko nevyvaří. V kastrolu zvlášť si na oleji osmahneme celer, cibuli a mrkev (vše nakrájené na drobné kostičky), přidáme koření (jalovec, hřebíček, rozmarýn, bobkový list) a zalijeme hovězím vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Z alobalu si uděláme pokličku a hodinu necháme táhnout na mírném ohni. Po hodině zkontrolujeme, jestli je maso měkké.
Zítra si nenechte ujít speciál: Ridiho brazilská jídla
(lbp)