Emanuel vaří česká jídla! 12. díl: Ridiho kančí na mléce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Emanuel vaří česká jídla! 12. díl: Ridiho kančí na mléce

„Kančí maso je potřeba naložit a nechal odležet,“ říká Emanuel.
„Kančí maso je potřeba naložit a nechal odležet,“ říká Emanuel.  (Tomáš Mikule – TV Prima)

Dnes končí v deníku Aha! seriál receptů Emanuela Ridiho (37), ke kterým ho inspirovala naše kuchyně. Na závěr si pro vás »Manu« připravil specialitu – kančí na mléce. Zítra se pak můžete v Nedělním Aha! tradičně těšit na recepty z aktuálního dílu Ridiho televizního pořadu S Italem v kuchyni.

Potřebujete:

  • 800 g kančí kýty
  • 1 l mléka
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 mrkev
  • 1 cibuli
  • 1dl olej extra virgin
  • 2 kuličky jalovce
  • 2 hřebíčky
  • snítku rozmarýnu
  • 1 bobkový list
  • hovězí vývar

Na marinádu:

  • 1 cibuli
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 ks mrkve
  • 4 hřebíčky
  • 4 – 5 kuliček jalovce
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžičku celého černého pepře
  • snítku rozmarýnu
  • 750 ml vody
  • 750 ml červeného vína

Připravíme marinádu. Do skleněné nádoby dáme vodu, víno, všechno koření. Přidáme mrkev, řapíkatý celer a cibuli, vše nakrájené nahrubo. Kančí maso nakrájíme na kostky jako na guláš, smícháme s marinádou a necháme 12 – 24 hodin odležet. Poté maso vyndáme, očistíme od marinády, dáme do hrnce, zalijeme litrem mléka a na mírném ohni půl hodiny vaříme, dokud se mléko nevyvaří. V kastrolu zvlášť si na oleji osmahneme celer, cibuli a mrkev (vše nakrájené na drobné kostičky), přidáme koření (jalovec, hřebíček, rozmarýn, bobkový list) a zalijeme hovězím vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Z alobalu si uděláme pokličku a hodinu necháme táhnout na mírném ohni. Po hodině zkontrolujeme, jestli je maso měkké.

Zítra si nenechte ujít speciál: Ridiho brazilská jídla

(lbp)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.