Emanuel vaří česká jídla! 6. díl: Ridiho zadělávané bedly!
Podle mykologů teď v našich lesích hodně rostou václavky. Houbaři si ale v košících odnášejí i dost bedel – hlavně bedly červenající. Pokud chcete tip, jak s nimi naložit, pak právě pro vás je určen dnešní český recept »primáckého« kuchaře Emanuela Ridiho (37). Zkuste teď o víkendu udělat radost sobě nebo rodině zadělávanými bedlami.
Na másle dozlatova orestujeme nasekanou cibulku a česnek. Bedly očistíme a nakrájíme na proužky, přidáme do pánve a osolíme. Po chvíli restování přidáme majoránku, podlijeme bílým vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté můžeme podlít smetanou a pár minut povaříme. Mezitím si nakrájíme slaninu na proužky a osmažíme na sucho v pánvi. Bedly na závěr zakápneme citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a servírujeme s opečenou slaninou.
Potřebujete: (na 4 porce)
- 2 velké čerstvé bedly
- 4 plátky slaniny
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 dl bílého vína
- 1 dl smetany
- citronovou šťávu
- majoránku
- máslo
- sůl
- pepř
Zadělávané bedly máte za chvíli hotové.
Zítra si nenechte ujít speciál: Ridiho japonská jídla!