Emanuel vaří česká jídla! 6. díl: Ridiho zadělávané bedly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Emanuel vaří česká jídla! 6. díl: Ridiho zadělávané bedly!

Bedel je teď hodně, a tak je můžete zkusit podle Emanuelova receptu zpracovat.
Bedel je teď hodně, a tak je můžete zkusit podle Emanuelova receptu zpracovat. (TV Prima)

Podle mykologů teď v našich lesích hodně rostou václavky. Houbaři si ale v košících odnášejí i dost bedel – hlavně bedly červenající. Pokud chcete tip, jak s nimi naložit, pak právě pro vás je určen dnešní český recept »primáckého« kuchaře Emanuela Ridiho (37). Zkuste teď o víkendu udělat radost sobě nebo rodině zadělávanými bedlami.

Na másle dozlatova orestujeme nasekanou cibulku a česnek. Bedly očistíme a nakrájíme na proužky, přidáme do pánve a osolíme. Po chvíli restování přidáme majoránku, podlijeme bílým vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté můžeme podlít smetanou a pár minut povaříme. Mezitím si nakrájíme slaninu na proužky a osmažíme na sucho v pánvi. Bedly na závěr zakápneme citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a servírujeme s opečenou slaninou.

Potřebujete: (na 4 porce)

  • 2 velké čerstvé bedly
  • 4 plátky slaniny
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl bílého vína
  • 1 dl smetany
  • citronovou šťávu
  • majoránku
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Zadělávané bedly máte za chvíli hotové.

Zítra si nenechte ujít speciál: Ridiho japonská jídla!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.