Krásné dívky z Tourde France: Pusu a pak... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Krásné dívky z Tourde France: Pusu a pak...

Přízně krásek si na letošní TdF jako první užíval Švýcar Fabian Cancellara (na snímku). O žlutý trikot, a tedy i právo na pusinky, jej však připravil Ital Nocentini.
Přízně krásek si na letošní TdF jako první užíval Švýcar Fabian Cancellara (na snímku). O žlutý trikot, a tedy i právo na pusinky, jej však připravil Ital Nocentini. (EPA)

PAŘÍŽ/PRAHA (mba) – Patrně každý si jich všiml, přenádherných dívek, jež den co den špulí ústa k obřadnímu polibku s vítězem etapy, lídrem celkové klasifi kace, nejlepším spurtérem, vrchařem či mladíkem cyklistické Tour de France. Jenže málokdo o nich něco ví. Kdo jsou vlastně ty dívky? Jaká je náplň jejich práce? A mají dovoleno s cyklisty flirtovat?

aneb Jak obyčejná ceremonie může až v svatbu vyústit!

Tak asi nepřekvapí, že jsou to vesměs manekýnky, které si do závodu vybírá pořadatelská organizace A.S.O. Zájemkyň mají každoročně přes 500, vyberou asi třicet nejkrásnějších, jež pak během Tour působí v roli hostesek a po dvojicích dekorují vítěze etap a předávají čtyři čestné trikoty – žlutý (lídr), zelený (spurtér), puntíkatý (vrchař) a bílý (mladík). „Průběh ceremoniálu je pokaždé stejný – první dívka předá trikot, druhá kytici, první sponzorského plyšáka a pak… Pak vítěze políbíme!“ popisuje lámanou angličtinou Magali, 23letá modelka z Paříže.

Flirtování a balení jezdců mají zakázáno. A to přímo smluvně! „My je hlavně vidíme jen těch pár sekund na pódiu. Nanejvýš jim stihneme poblahopřát,“ podotýká.

Najdou se ovšem i výjimky. George Hincapie, americký tahoun týmu Columbia, byl v roce 2003 tak ohromen krásou dívky, od níž v cíli v Paříži dostal účastnickou medaili, že jí druhý den poslal vzkaz se svým telefonním číslem. „Dlouho jsme si psali textovky, které jsem luštila se slovníkem, protože jsem anglicky moc neuměla,“ vzpomíná půvabná blondýnka Melanie Simoneauová. Tedy pardon, ona již tři roky nosí Georgeovo příjmení a přivedla mu na svět dcerku Julii a syna Enza. „Ovšem jakmile prasklo, že s Georgem chodím, ihned mě vyrazili,“ vzpomíná Melanie s lehkým úsměvem. „To víte, porušila jsem smlouvu…“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.