Mnoho lásky a dítě pořád nikde… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Mnoho lásky a dítě pořád nikde…

Paní Michaela ví o sexu vše!
Paní Michaela ví o sexu vše! (Aha!)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich vztahovými a sexuálními problémy...

Moje kamarádka je takový mateřský typ. Vdávala se nedlouho po maturitě a vždy tvrdila, že chce mít děti co nejdřív, aby se narodily zdravé. Jenže od svatby už uběhl rok a ona zatím stále nepřišla do jiného stavu. A to se prý s manželem milují každý den! Kde může být chyba? (Markéta 22)

Neplodnost nepostihuje jen ženy, ale i muže. Prvně by se proto měl nechat vyšetřit manžel, zda jeho spermie jsou životaschopné. A teprve pokud  by byl on v pořádku, přichází v úvahu vyšetření ženy. Problém může být i v příliš častém sexu. Spermie muže nestačí plně dozrát a nedokážou pak oplodnit vajíčko. Tento jev je popsán i v odborné literatuře. Pokud si novomanželé po svatbě užívají sexu každý den, pravděpodobnost otěhotnění ženy to naopak snižuje. Rok od svatby ale není žádná doba, takže kamarádka by to měla řešit jen, pokud by neotěhotněla do dvou let od nechráněného sexu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.