Byla smrt Marvanovy milenky vražda? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Byla smrt Marvanovy milenky vražda?

Fotografie
Fotografie (internal)

Případy záhadné smrti se nevyhýbají ani prominentům. Herečka Alena Jančaříková (†34) si začala románek se slavnějším kolegou Jaroslavem Marvanem. V prosinci 1961 ji našli mrtvou. Případ byl uzavřen jako sebevražda, její příbuzní tomu však nikdy neuvěřili a mluvili o vraždě.

Jaroslav Marvan se s Alenou Jančaříkovou setkal v Národním divadle, kde oba hráli. Milostnému vzplanutí nedokázal zabránit ani věkový rozdíl, ani fakt, že oba už složili manželské sliby. Jančaříková se rozvedla, Marvan však zůstal se svou manželkou Marií. Románek s mladou kolegyní nezůstal bez následků a Jančaříková otěhotněla.

A právě toho se Marie Marvanová asi bála nejvíc. Sama totiž manželovi potomka dát nedokázala. Proto také ona i její příbuzní nevybíravě tlačili Marvanovu milenku k potratu. Uspět se jim nepodařilo a Aleně Jančaříkové se narodila dcera Alenka. Ani to nepřimělo Jaroslava Marvana k rozvodu. K dceři se však hlásil a dal jí i své příjmení. V prosinci 1961 dostala Alena Jančaříková nabídku na velkou roli. Když pro ni však ráno přijel řidič, aby ji odvezl do divadla, neotevírala mu. V té době už byla mrtvá. Oficiální závěr vyšetřování zněl: otrava svítiplynem. Sestra mrtvé herečky nevěřila.

Po bytě byly prý rozházené věci, jako by Alena s někým bojovala o život. Navíc neměla k dobrovolnému odchodu ze života důvod. Smrt krásné herečky zůstane asi navždy záhadou.

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.