Útok na záchranáře! Muž, který zavolal sanitku, lékaře dvakrát střelil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Útok na záchranáře! Muž, který zavolal sanitku, lékaře dvakrát střelil

Opilý a zfetovaný muž na lékaře záchranky vystřelil dvakrát z bezprostřední blízkosti.
Opilý a zfetovaný muž na lékaře záchranky vystřelil dvakrát z bezprostřední blízkosti. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Muž v opilosti bezdůvodně přivolal 21. října 1982 v noci lékaře ke své ženě, vzteklý, že k léčení manželky doktoři nepřistupují důsledně. Když mu po vyšetření lékař M. S. rychlé záchranné služby vytkl, že byl přivolán bezdůvodně, J. P. vytáhl z kapsy pistoli a ze dvou metrů ho dvakrát střelil do hrudníku.

J. P. kvůli rodinným problémům a nemoci ženy propadl závislosti na silných lécích a alkoholu. A to změnilo jeho náhled na realitu. K ženě s rakovinou přivolal sanitku, ačkoliv měla jít druhý den na kontrolu a věděl, že v daný okamžik jí nelze pomoci. Doktor ho nicméně svým výrokem rozčílil natolik, že zfetovaný J. P. vytáhl pistoli a dvakrát vystřelil. Z bezprostřední blízkosti nemohl minout...

Lékař nezemřel jen díky své duchapřítomnosti. Před první střelou stihl zdvihnout ruce, ve kterých držel aktovku. Ta byla jen pár centimetrů od ústí hlavně. Proto značně zbržděný projektil neměl původní razanci, s níž by jinak přeťal hrudní tepnu. Nato se lékař ještě obrátil k útočníkovi levým bokem, do kterého následně dostal druhý zásah. Svalil se na postel za ním a předstíral bezvědomí. J. P. si dal pivo a poté zavolal znovu záchranku. Od soudu dostal za pokus o vraždu dvanáct let basy.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište nám na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.